NU.nl/YT

Nederlanders verliezen massaal interesse in darts na aftocht Barney

'Heel bijzonder dat een Haagse postbode dat veroorzaakt'

Door heel het land zijn honderden jongens en meisjes per direct gestopt met darten. De reden? Het afscheid van Raymond van Barneveld op het WK. Al in de eerste ronde vloog de gewezen grootheid uit het toernooi. Het is voor het eerst dat een Nederlander die zo succesvol was stopt met darten, en dat zorgt duidelijk voor de nodige reuring.

“Natuurlijk hadden we voorheen al Co ‘the matchstick’ Stompé en Ronald Scholten (?, red.) die hun pijlen aan de wilgen hingen, maar toen zij stopten gebeurde er nauwelijks iets in het land. Sterker nog, hun aftreden heeft de sport eigenlijk alleen maar goed gedaan”, vertelt Marcel Maijer, presentator van RTL7 Darts. “Maar de desinteresse in de dartsport die Raymond losmaakt met zijn pensioen is heel bijzonder. Zeker voor een Haagse postbode.”

In kroegen door het hele land worden dartborden weggegooid en vervangen door race-simulatoren.

Beleef opnieuw het jaar met het betrouwbaarste jaaroverzicht – bestel nu 2019: Nog een jaar

Volg De Speld Sport ook op Instagram voor winnend sportnieuws


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat een broodje aap verhaal is dat nu weer?? Barney is aan zijn pensioen toe en ondertussen is er al iemand opgestaan die veel beter is als dat Barney ooit geweest is!!! Misschien hebben jullie wel eens van eene MVG gehoord??

Reageer
gravatar

Raymond van Barneveld vergelijken met Co Stompé en Ronald Scholten? Jeetje zeg, jij hebt een ‘twisted mind’.

Tip: Bekijk eens de documentaire “Ray Barneveld 1998, 99′, 03′ and 05′ world champs wins” op YouTube. Misschien dat je dan weet waarover je praat.

Bah! 👎👎👎👎👎
#KickOutDarters

Reageer