SunKids/YT.com

Ik sprak af met iedereen die zei ‘binnenkort koffie drinken?’ en kreeg een burn-out

Melina raakte overspannen door de grote hoeveelheid koffiedates waaronder ze gebukt ging. In dit interview vertelt ze daar openhartig over.

Alle soorten Suus
“Het begon allemaal toen ik laatst op een reünie was van de middelbare school en een groepje vrienden van vroeger tegenkwam. We wilden graag kletsen, maar de muziek stond zo hard, dat we besloten om te dansen in plaats van bij te praten. Naderhand zeiden we tegen elkaar: ‘laten we anders gauw koffie drinken.’ Omdat we onze agenda’s niet op elkaar afgestemd kregen, maakte ik toen afzonderlijk afspraken met Anne-Marie, Nadia, Devika, Sterre, Johanna, Dwayne, kleine Suus, grote Suus, dunne Suus en Geert.”

Stress
“Er stonden dus twee volle weken aan koffiedates in mijn agenda. Tijdens de allereerste koffiedate met Anne-Marie kwam ik een groepje oud-collega’s tegen bij het afrekenen. Ik had even geen tijd om met ze te praten, omdat ik dus al met Anne-Marie was, dus losten we dat op door tegen elkaar te zeggen: ‘laten we anders gauw koffie drinken!’ Door de cafeïnestoot stuurde ik na mijn afspraak met Anne-Marie in een reflex naar die oud-collega’s wat data door waarop ik kon. Dus had ik er weer zes dates bij. De stress liep op.”

Foto’s online
“Iedere dag zat ik tegenover een vaag gezicht uit het verleden, koffie te drinken. Vaak plaatsen die mensen dan foto’s van ons samenzijn op Instagram en dan zeiden andere vage bekenden uit het verleden weer: ‘Nou wat leuk! Wij moeten echt weer eens koffie drinken!’ Ik had het zo druk met bijpraten met al die mensen van vroeger, en onthouden wat ze ook alweer deden, en waar ze op vakantie waren geweest, en hoe hun kinderen ook alweer heten, dat belangrijke lichaamsfuncties begonnen uit te vallen.”

Met iemand praten
“Uiteindelijk ben ik eens koffie gaan drinken met een psycholoog. Het was fijn om eindelijk tegenover iemand te zitten met een kop koffie in mijn hand en eens te praten.”

Verbetering
“Een zware periode volgde. Het herstel duurde lang, maar ik ben er weer. En koffie? Dat drink ik nu niet meer. Ik ga wel volgende week een biertje drinken met ronde Martijn, die heb ik heel lang niet gezien. En dunne Martijn appte net. Die moet ik snel eens zien. Een biertje dan natuurlijk. “


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tijdens theekransjes (zo heette dat vroeger) zijn alle vrouwen tegenwoordig voortdurend met hun mobieltje bezig. Ik heb uit zelfbescherming niet zo’n apparaatje, dus zit ik er altijd voor spek en bonnen bij.
Het is handiger om thuis koffie te drinken en te bellen met iedereen. Bij mij ben je altijd zonder mobieltje welkom.

Reageer