Karpova/Shutterstock.com

Jonge ouders die nachten doorhalen: waarom zijn ze zo onverantwoordelijk?

Je hoort het regelmatig: ouders die net een kind hebben gekregen en vervolgens nachtenlang doorhalen. Waar komt dat onverantwoordelijke gedrag vandaan?

“Ik vind het heel storend als een collega met een baby mij vertelt dat ze niet heeft geslapen die nacht”, zegt meubelmaker Vincent de Vos. “Natuurlijk wil ik mij niet bemoeien met haar persoonlijke leven, maar iedereen weet toch dat slaap essentieel is. Van weinig slaap krijg je een kort lontje, ben je minder vrolijk, heb je minder energie. Dat zijn nu precies allemaal dingen die directe invloed hebben op een jonge baby.”

De Vos vindt dat deze mensen hun ouderschap wel wat serieuzer mogen nemen. “Ik snap best dat je net na de geboorte zoiets hebt van: shit, ik wil nog lekker jong zijn en lekker onbezonnen leven. Maar weet wel wat dat met je kind doet. Juist bij dit soort ouders zie ik vaak dat hun kinderen de hele tijd moeten huilen. Dat kan geen toeval zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Beste Vincent,

Kleine pasgeboren rakkertjes kan men meenemen in een buikbuidel naar disco’s en zelfs ruigere festiviteiten. Wanneer het kleintje huilt als het onvoldoende opwinding ervaart, zijn daar altijd pilletjes en bier beschikbaar. Als ze nog niet gedoopt zijn, is juist daar de kans.

Na zes weken adviseer ik een oppas te nemen. Vergeet niet om iets te zuipen, slikken, snuiven, prikken en roken voor de oppas achter te laten.

Succes ermee,
Lita Lieve

Reageer