Michael Tubi / Shutterstock

Johnson bedankt Corbyn: ‘Zonder jou was dit nooit gelukt’

Premier roemt vaagheid en extreemlinkse standpunten van rivaal

Boris Johnson heeft in zijn overwinningsspeech rivaal Jeremy Corbyn ruimhartig bedankt voor zijn aandeel in de ruime verkiezingswinst van de Conservatieven. “Jeremy, ik durf gerust te stellen dat deze uitslag zonder jou nooit was gelukt.”

De Britse premier nam uitgebreid de tijd om de Labour-voorman te complimenteren: “Achter enkele grote leiders staat een onthutsende tegenkandidaat. Ik heb het grote voorrecht gehad in die positie te verkeren. Ik denk dat iedereen in dit land heeft gezien wat jij voor de schermen voor onze campagne betekend hebt. Voor je tomeloze vaagheid over de brexit, je extreemlinkse standpunten en je chagrijnige uitstraling ben ik je eeuwig dankbaar.”

Johnson toonde zich zelfs even geëmotioneerd: “Het was een eer en een genoegen om campagne met je te voeren. Het ga je goed, hopelijk nog een aantal jaar in het parlement.”

Beleef opnieuw het jaar met het betrouwbaarste jaaroverzicht – bestel nu 2019: Nog een jaar


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Meneer Johnson heeft het toch echt wel aan zijn geweldige campagne te danken dat de Brexit nu eindelijk gaat gebeuren. Links is wereldwijd op z’n retour. Het maakt niet uit wie de leider is.

Meneer Wilders van de PVV heeft een missie, zorgen dat hij de Nexit erdoor krijgt. 🌊( ̄_, ̄ )🌊

Corrie.

Reageer
gravatar

Lieve Corrie, meneer Wilders kan niet antwoorden. Hij is vertrokken naar meneer Johnson om van hem te horen hoe hij het voor elkaar heeft gekregen om een land naar de filistijnen te helpen. Dat is een zeer leerzaam voorbeeld voor meneer Wilders.

gravatar

Och, de ene man of de andere man, wat maakt het uit. Een puinhoop wordt het toch. Het Britse parlement had naar mijn bijna-naamgenote moeten luisteren, dan was de Brexit al achter de rug geweest.