Flickr / shyn Darkly

Vampier vraagt zich af of bloed niet over de datum is

“Ik ben weer te gretig geweest”, zegt vampier Dirk schuldbewust. Hij heeft zojuist gulzig zijn tanden in de nek van buurvrouw Margriet gezet, maar toen hij al twee ferme slokken had genomen merkte hij dat de smaak niet helemaal overeenkomt met de smaak die hij gewend is. “Het was echt een beetje zurig, zodra ik het merkte heb ik alles uitgespuugd. Ik denk dat het bloed wat over de datum is.”

Dirk durft niet zo goed meer verder te drinken: “Ik heb de buurvrouw zelf nog laten proeven, die zei dat er niets aan de hand is. En er zitten ook geen klonten in ofzo. Maar je blijft dan toch je bedenkingen houden he. Misschien stel ik me ook wel aan. Ik bedoel: hoe erg kan het zijn. Als het bloed echt was gaan klonteren had Margriet wel niet meer geleefd, toch? Of hoe werkt dat eigenlijk?”

Misschien is Dirk zo voorzichtig omdat het al een keer eerder is misgegaan. “Daar ben ik toen goed ziek van geworden. Ik heb toen zelfs bloed overgegeven. Nou is dat bij mij vrij normaal, maar toch.”

Uiteindelijk besluit Dirk het zekere voor het onzekere te nemen. “Gelukkig heb ik nog een stukje buurman Henk in de vriezer liggen.”

Beleef opnieuw het jaar met het meest betrouwbare jaaroverzicht – bestel nu 2019: Nog een jaar


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik pleit er voor dat het officiële keurmerk van de kwaliteit van bloed uitgedrukt in A, B, AB en Nul en de houdbaarheid in – en + verplicht wordt gegraveerd in de nek van ieder mens, levend of ingevroren..

Dracula,
Voorzitter van de Vereniging Voor Vampiers

Reageer