El Mundo Today

Greta Thunberg laat vijf olietankers zinken en kaapt vrachtschepen tijdens tocht over Atlantische Oceaan

De jonge Greta Thunberg heeft er een ware plundertocht op zitten. Tijdens het afschuimen van de Atlantische Oceaan heeft ze vijf olietankers tot zinken gebracht en drie koopvaardijschepen die plastic vervoeren gekaapt.

De klimaatactivist, die op weg is naar de Klimaattop in Madrid, laat onderweg alle schepen die zij als vijanden van de natuur beschouwt achtervolgen, enteren en zinken.

Het schip waar Thunberg op vaart, de Black Pearl, is een lichte, snelle, wendbare zeilboot, waardoor ze een groot strategisch voordeel heeft op de logge oceaanstormers die Greta’s wraak te verduren krijgen. Die hebben amper weerwoord op de goed gecoördineerde aanvallen, zo leggen zeevaart-experts uit.

Over de schepen die gekaapt, geplunderd of gezonken zijn is weinig bekend. Alleen de kapitein van een door Thunberg aangevallen vrachtschip kon nog een noodbericht de wereld insturen: “De Black Pearl kwam uit het niets. Ze droeg geen vlag en doemde op uit de mist, we waren totaal verrast. We hebben schipbreuk geleden. We hebben schipbreuk geleden. We kunnen niets meer doen. Ik hoor haar lach nu, ze is al aan boord. God sta ons bij.”

Dit artikel verscheen eerder in El Mundo Today

Beleef opnieuw het jaar met het meest betrouwbare jaaroverzicht – bestel nu  2019: Nog een jaar


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hmm, nogal dom van Gretaatje.

Dat geeft een enorme olievervuiling. Een voorzichtige schatting is dat ze 5 x 100.000 ton olie in zee heeft laten stromen.

Nog iemand die denkt dat ze een Nobelprijs moet verkrijgen vanwege haar enorme ‘heldenmoed’?

(Ze heeft zich namelijk op een miljoenenracezeiljacht over laten zeilen door een professionele bemanning. Terug met het vliegtuig natuurlijk.)

Reageer
gravatar

Dank je wel, Henk. Blij dat je ons waarschuwt. Maar zou je iets minder hard willen schreeuwen?
Jij ook Honk, doe eens rustig.

gravatar

Ik ken Greta nog van de kleuterschool.
Toen werd de school al op zekere dag door haar opgeschrikt vanwege een plofkraak op de koffie-automaat in de gang die haar zeker 40 in het rond vliegende bekertjes met koffie opleverde. Het gaat van kwaad tot erger met haar

Reageer
gravatar

Ach, een geindoctrineerde, geestelijk gehandicapte autistische puber van 15, wordt geacht niet volledige verstandsontwikkeling te hebben. In strafrecht krijgt ze jeugddetentie en 6 mnd voorwaardelijk en werkstraf. Althans wanneer er meerdere doden zijn te betreuren. Ouders uit ouderlijke macht zetten en kind in jeugdzorg (na wachttijd)

Reageer
gravatar

Wat is dit voor onzin! Natuurlijk doet ze dat niet ze zorgt juist dat het milieu beter wordt! Hou toch op met onzin schrijven en ga wat nuttigs doen jullie!!!

Reageer