MemoriesStocker/Shutterstock.com

Menstruatie-armoede: betaalbare maar niet aan te raden alternatieven voor maandverband

‘Leg je vagina in een bakje rijst’

Menstrueren is duur. Als je wat minder te besteden hebt, is het moeilijk om iedere maand te betalen voor je maandverband en tampons. De kosten lopen snel op, helemaal als je een wat zwaardere menstruatie hebt. Als vrouw kies je daar niet voor, maar zit je wel met het probleem. Tot er een goede oplossing komt, zetten wij de meest betaalbare, maar niet aan te raden opties voor je op rij.

1. Leg je vagina in een bakje rijst
Het werkte al die keren dat je je telefoon in de wc had laten vallen en dacht dat hij nooit meer aan zou gaan. Rijst is super vochtopnemend. Let wel op: niet gekookte rijst gebruiken. Daarna koken kan natuurlijk geen kwaad.

2. Draag een lange jurk met vochtopnemende sokken
Dit is free bleeding, maar dan nieuwe stijl. Ga niet voor witte sokken. Kies liever een warmere tint.

3. Een champignon
Champignons hebben de vorm van een kurk en een atoombomexplosie tegelijk. Niet-ideaal maar wel prima dus om je geboortekanaal mee te dichten for the time being.

4. Gedoneerde condooms
Vraag je buurjongen of hij nog wat oude condooms in zijn portemonnee heeft zitten die hij toch niet gebruikt. Deze kun je gebruiken als flubberig alternatief voor een menstruatiecup.

5. Een opblaasflamingo
Die kun je voor minder dan een euro scoren bij een kwaliteit prullaria-winkel. Of tijdens het winterseizoen gratis af te halen bij influencers. Inbrengen en opblazen.

Simple as that!

Volg de Pin op InstagramFacebook en Twitter


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *