Studio Speld / Shutterstock

Het eindeloze bordspel ‘Brexit’ grote hit voor de kerstdagen

‘Verlaat de EU zonder te betalen’

In de aanloop naar de feestdagen lijkt het nieuwe bordspel Brexit de grote hit te worden onder spelliefhebbers wereldwijd. Het familiespel levert eindeloos plezier op omdat vlak voordat een speler dreigt te winnen er opnieuw uitstel aangevraagd kan worden.

In het begin van het spel krijgt elke speler een opdracht toegewezen. Bijvoorbeeld: ‘Breng drie keer hetzelfde voorstel in stemming in het parlement’, of: ‘Verlies Schotland, Noord-Ierland en een derde land naar keuze.’ Als elke speler een opdracht heeft gekozen, spant het erom welke speler de controle terugpakt en onherstelbare schade aan de economie berokkent.

Tijdens het dynamische spel trekken spelers steeds kanskaarten die goed of slecht kunnen uitvallen, zoals: ‘Verlaat de EU zonder te betalen’, ‘Nieuwe verkiezingen: ga terug naar uitstel’, ‘U bent tweede geworden in een ijdelheidswedstrijd, na Mr. Speaker John Bercow’, en ‘Een rapport van de overheid zegt dat de Brexit nog slechter is voor de economie dan gedacht, betaal 35 miljard’.

Intussen moet je op de hoede zijn voor de struikrover – Nigel Farage – die altijd op de loer ligt om de spelers zetels af te pakken. Ook moet je uitkijken voor de futloze oppositie van Labour en de conservatieve Torries die elk moment intern uit elkaar kan vallen.

Het spel levert plezier op voor Brexiteers, Remainers en iedereen die ervan houdt om een land zichzelf zoveel schade te zien toebrengen.

Geef je vrienden en familie een toekomst cadeau met De toekomst: het boek 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat ze in Engeland nodig hebben is iemand als Franco, dat hij dood is maakt niet uit.
1 dictator in plaats van alle zwendelaars die in de rondte blijven draaien.

Reageer
gravatar

Het unionistische DUP van Noord-Ierland maakt haar naam nu ook waar.
Zonder iets te doen staan ze voor de unie van Ierland.
De dupe.

gravatar

Amsterdammers denken het altijd beter te weten dan de complete wereldbevolking. Het zijn allemaal Mongolen!

Ik bedoel dus beslist niet mensen met het downsyndroom, want daar is beter op gelijk niveau mee te praten dan met Mokummers.

gravatar

Amsterdammers schreeuwen altijd dat juist zij het wiel hebben uitgevonden, maar gebleken is dat zij zich graag laten inspireren door anderen. De kans is dan ook heel groot dat Amsterdam binnen afzienbare tijd in Brussel staat te schreeuwen dat ook zij uit de EU willen stappen. Men weet het namelijk beter, vandaar.