Rijnmond/YT

Honderden anonieme bronnen betuigen steun aan gegijzelde journalist

Naast de protesterende journalisten hebben vanochtend bij de rechtbank in Rotterdam honderden anonieme bronnen zich gemeld. Ze sluiten zich aan bij het protest tegen de gijzeling van de NOS-verslaggever Robert Bas.

“Dankzij Robert heb ik me in 2008 veilig genoeg gevoeld om misbruik bij mij op de werkvloer te melden”, zegt de 46-jarige Marianne Holtenaar. Ze werkt nog steeds als directiesecretaresse bij Stokmans Verzekeringen. “Zonder het goede en betrouwbare werk van Robert was ik nooit naar voren gestapt, omdat ik dan gegarandeerd mijn baan was kwijtgeraakt. Mijn baas werkt er helaas nog steeds, maar hij is in ieder geval wel flink in de verlegenheid gebracht.”

De 21-jarige Rayan Kokash deelde gevoelige informatie na zijn vlucht uit Syrië. Dat deed hij weliswaar niet met Robert Bas, maar hij vindt dat het om het grotere plaatje gaat. “Ik praatte met een collega van Robert. Ze kwam bij me thuis, op de Bleekdwarsstraat 8 in Deventer. Wat ik kon vertellen over het bombardement op Al-Bukamal op 15 mei 2017 heeft in heel Nederland voor een beter begrip van de situatie gezorgd. Dat vond ik belangrijk. Maar tegelijkertijd weten we dat er bepaalde mensen in Nederland rondlopen die me graag een kopje kleiner zouden maken als ze erachter kwamen dat ik die informatie heb gedeeld. Daarom is bronbescherming zo ontzettend belangrijk. Anders had ik het nooit verteld.”

Overleef de toekomst en bestel nu De toekomst: het boek


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja mensen, wij van de speld voelen ons ook wel een beetje woodward and bernstein. U weet wel, die hollywood stetten..! En nou voelen we ons heeeeel belangrijk dat we de familie van een totaal onschuldige ambtenaar (burgelijk figuur,) nog even bevestigen dat zijn miezerige leventje in het niet valt bij onze o zo belangrijke werkethiek

Reageer
gravatar

For our English native speakers a translation:
Hundreds anonymous wells confess support on hostage journalist.

Next to the Protestant journalist hundres anonymous wells have meld this morning at the rightbank in Rotterdam They close the protest against the hostage of BBC-reporter Robert Bas.

“Thanks to Robert I felt safe in 2008 to report DDOS attacks on the work floor” says Marianne With-Holes. She still works as Fuhrer secretary at Hard men insurances. “Without the good and reliable work from Robert I would have never stept forward, because I would guarantly lose my track. My boss works there unfortunately peanutbutt, but he is now brought in shy.
The rest of the text can be translated with Google.

Reageer