Anton Havelaar / Shutterstock

Kinderen lopen dagje mee op de boerderij om te zien waar boosheid eigenlijk vandaan komt

Veel Nederlandse kinderen die niet op het platteland zijn opgegroeid, hebben geen idee waar maatschappelijke onvrede vandaan komt. Om kinderen te laten zien waar de oorsprong ligt van al die woede die zo vanzelfsprekend lijkt, loopt groep 5 van basisschool De Regenboog vandaag een dagje mee op een boerderij in Dreumel.

“Stadskinderen staan er tegenwoordig helemaal niet meer bij stil dat maatschappelijke onvrede ergens vandaan komt”, zegt Anne Hoogzand (31), de juf van groep 5. “Ze denken dat het uit de supermarkt komt, of uit de fabriek. Sommigen denken iets verder en beredeneren dat het van de tv komt, maar daar houdt het vaak op. We willen ze laten zien dat maatschappelijke onvrede wordt gemaakt door echte mensen die ergens wonen.”

De kinderen kijken hun ogen uit op de boerderij. Fien (8) had nog nooit eerder een chagrijnige melkveehouder meer waardering zien eisen, en Jasper (9) helpt een handje mee door zich heel erg druk te maken over de hoge heren in Den Haag, gedoe met pensioenen en linkse staatsmedia. “Ze begrijpen gewoon niet wat er leeft onder het volk”, foetert Jasper glunderend. De boer geeft hem een aai over zijn bol én een glas verse koemelk.

Overleef de toekomst en bestel nu De toekomst: het boek 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *