Studio Speld / Shutterstock

Gemeente Amsterdam voelt na half uur nog steeds niks van zerotolerancebeleid

‘Misschien nog een nieuwe maatregel pakken?’

Een half uur nadat de gemeente Amsterdam een zerotolerancebeleid ten opzichte van drugs heeft aangekondigd, voelt het er nog steeds niets van. De gemeente vraagt zich af of het effect nog wel gaat inkicken. 

“Voel jij al iets?”, vraagt burgemeester Femke Halsema aan gemeenteraadslid Marianne Poot. “Ik heb een klein beetje warme handpalmen, maar ik voel nog geen euforie ofzo”, aldus Poot. “Zullen we nog even wachten, of moeten we misschien nog een nieuwe maatregel pakken?”

“Wacht nou maar gewoon even”, sust Frank Paauw, de korpschef van de politie. “We hebben best wel veel gegeten vanavond, dus het kan even duren.” – “Wat heb ik gemist?”, vraagt nachtburgemeester Shamiro van der Geld, die terugkomt van het toilet en net iets te hard zijn neus ophaalt. “BIJPAKKEN!”, schreeuwt Annabel Nanninga van achter in de zaal, maar niemand luistert naar haar.

Overleef de toekomst en bestel nu De toekomst: het boek 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *