shutterstock.com/Twin Design

Scary! Koperdieven zijn uit op jouw spiraaltje

‘Ga met je benen over elkaar in de tram zitten’

Heb je een koperspiraaltje? Dan moet je oppassen. Koperdieven zijn uit op het waardevolle metaal dat zich in jouw baarmoedermond bevindt. Dat stelt veiligheidsexepert Joost Drieluik. 

Drieluik adviseert vrouwen om met hun benen over elkaar in de tram te zitten. Daarbij krijgen huisartsen en gynaecologen het advies om bij het plaatsen van de koperspiraaltjes erop te letten de draadjes goed kort af te knippen. “Laat die draadjes niet zichtbaar bungelen”, aldus Drieluik. “Dat is vragen om problemen.” 

Volgens Drieluik zijn er de laatste tijd veel bendes actief die grote hoeveelheden vrouwen ontdoen van hun spiraaltje. Niet alleen op openbare plekken, maar er wordt ook in woningen ingebroken terwijl vrouwen liggen te slapen: “Voor koperdieven zijn het gouden tijden.”

Johanna van Dijk werd slachtoffer van koperspiraaltjesroof. “Ik werd bij de bushalte op mijn schouder getikt door iemand die de weg wilde weten. Vermoedelijk maakte een handlanger van het moment van onoplettendheid gebruik om het spiraaltje te stelen. Ik merkte het pas een paar maanden later, toen ik ontdekte dat ik zwanger was.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een tijd terug toen er te weinig anticonceptiepillen waren, heeft een treinconductrice geprobeerd de pil die ik die morgen had geslikt, uit mijn maag te peuteren.

Reageer