Nog altijd geen app die laat zien dat het stoplicht voor je neus groen is

‘Hoe moet ik er dan achterkomen dat ik verder mag fietsen?’

Voor vrijwel alles in het leven is een app uitgevonden. Toch is er nog altijd geen applicatie die je een pushbericht stuurt als het stoplicht voor je neus op groen springt.“

Onbegrijpelijk dat dit niet bestaat”, zegt Romy van Marken (26). “Hoe moet ik er dan achterkomen dat ik verder mag fietsen? Nu sta ik steeds onnodig lang voor rood.”

“Het is een kwestie van gokken wanneer het groen is. Dat is levensgevaarlijk”, vindt Fabian Kooistra (38). “Met een stoplichtapp wordt het verkeer veel veiliger. Eigenlijk is het de verantwoordelijkheid van de overheid om zoiets te maken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Die app is er wel, zit op vrijwel elke mobiele telefoon standaard.

“Camera” wordt het vaak genoemd. Die richt je op het verkeerslicht en je ziet direct op je scherm wanneer het groen is.

Reageer
gravatar

Ik rijd weleens door rood, dat geef ik toe. Maar daartegenover stop ik ook wel eens voor groen. Zo compenseer ik dat weer en ben ik goed bezig!

Reageer
gravatar

Ik heb Rudolf Julius gezegd dat ik een app met alarm (alert, red.) mis voor de gehele verkeerssituatie, zoals er allang voor auto’s bestaan. Als ik door de stad (Deventer, red.) fiets, wil ik dat mij kort wordt gemeld hoe ik moet bijsturen en wanneer ik moet afremmen, anders kan ik niet op mijn iPhone voortdurend met mijn vriendinnen communiceren.

Heeft Rudolf watten in zijn oren?

Reageer