Margriet van der Linden/YT

Van Haga gaat zetel verhuren

Wybren van Haga gaat zijn zetel in de Tweede Kamer verhuren. Het Kamerlid heeft dat besloten nadat hij dinsdag uit de VVD-fractie werd gezet.

“Ik begrijp dat mijn positie als Kamerlid onhoudbaar is geworden, maar het gaat mij te ver om mijn zetel meteen helemaal van de hand te doen”, legt Van Haga uit. Via een huurconstructie zal iemand anders op zijn zetel terechtkomen. Diegene mag zich in de handen wrijven, stelt de aanstaande zetelbaas. “Den Haag is helemaal upcoming he? Ik ken nog wel wat jonge stellen die al lang naar woonruimte zoeken.”

Dijkhoff is tevreden over de oplossing: “Het siert Wybren dat hij zijn zetel niet van de VVD afpakt. Wij zullen zo snel mogelijk kijken over welke portefeuille de huurders het woord kunnen voeren. Wie het ook zijn, we verwachten minder problemen dan de afgelopen jaren.”

De kale huur komt neer op 350 euro per maand. De kijkavond is tijdens het Vragenuurtje vanmiddag. Interesse? Mail [email protected].


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Begrijp je niet goed. Zeg je nou dat alle VVD-zetels structureel door criminelen worden bezet? Ik wist dat bepaalde lobby’s in de VVD vast op een zetel mogen rekenen, zoals de bankierslobby, de farmacie-lobby, de autolobby, de kernenergie-lobby, de industrie-lobby. Elke lobby van enig belang krijgt bij de VVD een eigen minister of staatssecretaris. Maar dat zijn niet allemaal officieel erkende criminelen, er schuilen ook randcriminelen onder die bij wetsontwerpen van de VVD hun eigen specialisme mogen laten gelden. Gelukkig is er geen één die van dat hongerloontje in het kabinet afhankelijk is. et heet dan wel een ‘Volkspartij’, maar je ziet in deze partij wel patsers maar beslist geen volkse figuren

gravatar

Je zetel in het Europarlement verhuren zodat je er niet meer heen hoeft om de presentielijst te tekenen.

Kost wat, maar dan hoef je niet meer voor 12 uur op te staan.

Neem iemand die vaag op je lijkt en je handtekening ongeveer na kan doen. Laat haar vooral haar bek houden.

gravatar

Voor zo ver ik weet worden VVD zetels al een jaar of dertig geleased. Het personeel krijg je er dan gratis bij, hoewel gezegd moet worden dat het vinden van goed personeel tegenwoordig wel heel, heel, héél moeilijk is.

Reageer
gravatar

En? Al aanbiedingen uit het bedrijfsleven gehad? Of van John de Mol die er via SBS een nieuwe late night show omheen wil gaan boetseren. met Ridouan Taghi als host.

gravatar

Waarom moeite doen en kosten maken voor de VVD. Ik stel voor om alle Kamerleden van de VVD te vervangen door aangewezen. vertegenwoordigers van het bedrijfsleven. Op Mark Rutte na; hij zit als zodanig al vanaf 1988 in de politiek.

Zoals in vele landen wordt daarom een vast aantal zetels aan bedrijfsvertegenwoordigers gereserveerd. Ze worden toegewezen en betaald door VNO-NCW. Rutte stelt de helft plus één voor.