Mark Bla / YT

Mag je wielrenners doodrijden?

Het is een vraag waar veel weggebruikers mee worstelen: mag je wielrenners doodrijden als ze je in de weg zitten? Een ethische commissie van rechtsgeleerden gaat zich nu over de kwestie buigen.

“Aan de ene kant gaat het hier om mensen van vlees en bloed”, peinst hoofd van de commissie Jan-Arend van Golen. “Maar aan de andere kant rijden ze wel soms in groepen waardoor je er niet langs kunt. En dan beginnen ze ook nog te bellen en te schreeuwen. Dat weegt voor mij nu iets zwaarder dan het feit dat ook deze mensen familie en vrienden hebben die om ze geven. Maar ik ben benieuwd hoe anderen hierover denken.”

Ook oud-rechter Anna van Zetten neemt plaats in de commissie. Voor haar is het zo klaar als een klontje. “Wielrenners zijn zielloze honden die je zonder enig ethisch bezwaar kunt doodrijden. Het is niet veel anders dan het doodmeppen van een hele dikke wesp in een spandex-pakje. Het mooie is ook dat je wielrenners daarvoor niet hoeft te dehumaniseren: dat hebben ze zelf al gedaan. Ze rijden bijna altijd door rood en willen per se met 40 kilometer per uur door de stad sjeezen. En maar ‘VOOR’ roepen. Nee, ik vind het eigenlijk gek dat we hier nog helemaal over moeten vergaderen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

mag je zielige amateur columnisten folteren met een knuppel met prikkeldraad er omheen? Ja hoor dat mag, daar vragen ze immers zelf om , met hun zwartgallige zure eigengereide meningventilatiedrang. Zelf niks presteren , geen notie hebben van sport, geen empathisch vermogen , geen haast want geen werk of hobbies, gewoon luie flikkers, dus waarom zou je zo nodig een groepje sportieve recreanten moeten passeren? Waar moet je dan zo dringend naartoe? Naar je sombere ‘studeerkamer’? Studeerkamer, want een werkkamer zal het nooit worden als je ‘eeuwig-student’ bent gebleven. En maar met een dikke zelfgerolde sigaret en een wijntje uit de Aldi zure meningen op gaan zitten pennen.. Meningen die niet gestoeld zijn op enig veldonderzoek ( want waarom niet die bejaarden op hun e-bikes met 14 spiegels neersabelen? Die bejaarden die noooit in die 14 spiegels kijken als wij al roepend en bellend aan komen stuiven) . En schrijftalent is bij deze opinion-losers ook niet bepaald aanwezig. De schrijfwijze is gewoon een dik aangezet maniertje wat je dagelijks kunt opdoen uit de Volkskrant of het Parool. Dus.. gewoon aan de kant gaan ! En waag het niet ons af te snijden met je autootje want bij het stoplicht trappen we je spiegels er af.. !

Reageer
gravatar

Satire is leuk, enige pijnlijke is dat deze satire niet uit de lucht komt vallen. En daar heeft een klein clubje asociale wielrenners voor gezorgd en het verpest voor de grote groep wielrenners die zich keurig gedraagd.

En het zegt genoeg dat er mensen zijn die serieus wielrenners dood zouden willen rijden alsof ze een mug dood slaan.

Fatsoenlijk nadenken is voor velen helaas niet meer mogelijk.

De satire van dit item toont helaas een treurige ontwikkeling aan.

gravatar

Zo gaat de landelijke basketbalbond binnenkort van a naar b basketbalwedstrijden organiseren op fietspaden op zoek naar een netje.

gravatar

Ze hebben bij Gall&Gall een nieuwe voordeur waar die bankjes stonden, de zaak was weer open, de wijn stond in dozen in de uitverkoop en vanochtend was de politie er. De dorpsarts die ontslagen was, ging even kijken om nog eens de waan te delen met de geëigende belangen van de Heilige Drie-eenheid arts, politie, dominee.

De voorbereidingen voor uitbreiding van Albert Heijn en een nieuw Etos en Gall&Gall worden getroffen, waarbij eerst de bankjes buiten werden weggehaald.

Vanochtend stond er een inspecteur in het lege Gall&Gall. De eerste bomen rond het parkeerterrein van Market Plaza waren nu ook al omgekapt. Ik ging toch even zitten, met de boodschappen bij de fiets. De inspecteur kwam buiten langs met gefronste wenkbrauwen, hij doet zijn werk goed.

Reageer
gravatar

Enkele dagen eerder.

Ze hadden in de plantenbakken aan de kant bij Albert Heijn naast de zitbankjes allerlei nieuwe planten en bloemen gezet. Nu waren ze de laatste bomen naast de basisschool aan het afgraven voor de uitbreiding van Gall&Gall en Etos waarvoor daartegenover ook de bibliotheek wordt afgebroken, de twee managers van Albert Heijn liepen gewichtig door de loopgang boven toen ik mijn boodschappen deed, een keek me aan, de kerels buiten zeiden vol bewondering ‘power’ voor de graafmachine. Aan de zijkant van Albert Heijn stond een container van Gall&Gall, de bankjes waren al weggehaald. Het enige leuke plekje op dit dorp waar ze me konden bekijken. Toen die figuur daar een paar dagen daarvoor liep te gebaren zei ik het al. Een vrouw ontkende me. Ze begon me te betuttelen, ze zei 30 keer hetzelfde en zei dat ik haar onderbrak als ik er iets tussen probeerde te krijgen. Ik kon er nog wel door krijgen dat die bloemetjes daar gezet waren uit cynisme.

gravatar

Gisteravond kwam ik op de fiets terug van de stad, het begon hard te regenen en ik schuilde in een bos onderweg onder een boom. Er kwam na een klein uurtje een opklaring aan waar ik gebruik van maakte, dus kwam ik toch droog thuis.

gravatar

In het kader van de wereldwijde protestacties werd er zaterdag met een modeshow ook acte de présence gegeven in Zierikzee. Ze droegen placards met de bekende merken uit de omgeving. Ze liepen een paar rondjes over de rode loper op de markt. Eerst zocht ik de modellen. Pas na het derde rondje begreep ik dat die erachter liepen, ik had ze niet gezien. De meeste inwoners van Schouwen-Duiveland lopen model voor OMODA: ze lopen in hun schoenen. Dus toch niet ernaast.

Wel viel het me op als ik sommige mensen attent maak op de Zeeuwse wolkenluchten ze verwilderd om zich heenkijken, ze kunnen niet verder waarnemen dan een decimeter om zich heen, als ze zich al van hun iPhone (het doorsnee bereik van hun blikveld) kunnen losmaken: meestal niet.

gravatar

Vervolg. Ik kom net van Albert Heijn en er staat een vrouw buiten in de regen handtekeningen te verzamelen voor behoud van de graven. Ik zei wat? Ik had net geschreven dat er hier niets anders te doen lijkt dan de begraafplaats. Ik zei nee, waarom doen ze dit niet voor de bibliotheek die vandaag al leeg was. Maar ik heb toch getekend hoewel ik bang ben dat de criminelen ergens mijn adres kunnen zien. Het past in het kader van privatisering dat mensen voor hun graven moeten betalen, en niet iedereen kan dat: hele verscheurde families zijn nog verder uit elkaar gerukt omdat de armen onder hen de kosten niet op kunnen brengen, want de meer welgestelden onder hen bekommeren zich minder om hun familie, anders zouden ze niet zo welgesteld zijn: dood is dood. Ook is de plantsoenendienst van Schouwen-Duiveland steeds rigoureuzer de bloemetjes bij de graven weg te maaien. Meer immigratie, het natuurlijke verloop van leven en dood is verstoord door commercialisering.

gravatar

De grafstenen moeten betaald worden.
Ik heb ook altijd hard voor mijn geld gewerkt.
Door immigratie blijven die ouwelui immers betaalbaar.

gravatar

Ze hebben net ook dat laatste bankje weggehaald bij Albert Heijn.
Er liggen betonnen platen klaar, ze moesten speciaal het laatste randje groen opgeven aan dat parkeerterrein.
Eerder hebben ze van Albert Heijn de winkel van C1000 daartegenover opgekocht en direct gesloopt om er een parkeerterrein aan te leggen van dezelfde betonnen platen.
De fascisten hoorde ik zeggen: ze zijn daar goed bezig. Ze hebben ook een stukje van het schoolplein weggehaald.

gravatar

Zwarte magie is niet zo sensationeel als in de film. Alleen op een laag vlak van ontwikkeling, door materialisme zijn mensen er ontvankelijk voor. Het niveau van de krentenkakker. Hoewel er meer ontwikkelden zijn, de zwarte broederschap, die er bewust aan werkt het minste in de mensen te bevorderen.

gravatar

Vooropgesteld dat de automobilist zijn lakschade enkel claimt bij nabestaanden van de doodgereden zielloze honden waaraan gerefereerd wordt denk ik niet alllendat het mag maar ook dat het een buitengewoon gooed idee is.

Reageer
gravatar

Gisteren een wielrenner overleden dankzij een automobilist die de vader van 2 kinderen de berm in reed. Een auto als wapen gebruiken. Gaaf.

Verder hilarisch stuk hoor. Vooral doorgaan.

Reageer
gravatar

Als fervent wielrenner is dit een pijnlijke discussie. 4x in de week stap ik zelf op de fiets en “leef” ik echt voor deze sport, onze routes zijn zoveel mogelijk op rustige wegen om “gezeik” te voorkomen. Helaas hebben wij te maken met alle vooroordelen, want dat zijn het! Er zijn inderdaad veel wielrenners die zeer asociaal gedrag vertonen en dat zijn meestal de fietsers die in mijn ogen in een groep moeten rijden omdat ze het alleen te zwaar vinden, ze denken allemaal dat ze een soort Dumoulin zijn met 20 kg overgewicht , maar!!!! De meeste fietsers die ik kan en die zich mat hart en ziel voor deze sport inzetten zijn zeer sociale fietsers, kunnen goed vooruit kijken en de verkeer situatie inschatten en zeggen netjes “dank je wel” als er plaats wordt gemaakt. Maar zodra de zomer intreed en daarmee vele de fiets pakken die normaal nooit fietsen wordt het pas een drama….niet om je heen kijken tijdens afslaan, oversteken of inhalen, 2 of 3 breed rijden, pontificaal breed rijden om een statement te maken “ik heb toch schijt aan jouw” en dan niet te spreken over alle E Bike fietsers, eigenlijk niet echt willen fietsen maar het meeste commentaar hebben ….laten we aub ALLEMAAL normaal doen en elkander accepteren, dus ook die te zware wielrenner met zijn veel te strakke “lycra” want die is wel in beweging , laat zijn auto staan en is op zijn manier een sport aan het beoefenen , voor fietsers zijn er ook parcours maar die zijn doorgaans geschikt voor de meer geoefende wielrenners en minder voor de “recreatieve fietsers” , en ook zij moeten hun sport uitoefenen en zijn daarmee gewezen op de openbare weg! Mijn plezier wordt helaas regelmatig weggenomen door weggebruikers die vaak onnodig irriteren en bij voorbaat al hun mening klaar hebben en daarmee alle wielrenners bij voorbaat over 1 kam scheren . We betalen allemaal belasting en maken allemaal gebruik van de openbare wegen, laten we aub normaal met elkaar omgaan en elkaar respecteren

Reageer
gravatar

Bij een uiterst middel als het doodrijden van een wielrenner, dien je wel een afweging te maken van verschillende belangen. Zo is de kans niet gering dat je schade oploopt aan je auto. De kosten kunnen dan best oplopen en de meeste verzekeraars zullen dit niet dekken (waarom is voor dat maatschappelijk probleem niet meer aandacht?). Bij het doodrijden van één wielrenner kun je beargumenteren dat deze kosten niet opwegen tegen het maatschappelijk belang. Maar bij een groep wielrenners is de keuze wat mij betreft snel gemaakt: plank gas erdoorheen. Doen ze zelf namelijk ook als ze een groep tragere wezens tegenkomen.

Reageer
gravatar

Alleen de hertjes aanrijden is al een substantiële verbetering en de schade bij wild aanrijdingen wordt wel vergoed.

gravatar

“Oog om oog” zou je denken, maar het is juist aan ons, de beschaafde mensen, om zelfdiscipline aan de dag te leggen. Beter is het een man met verstand van zaken, en een grote zwarte puntmuts op zijn lelijke bakkes de bevoegdheid te geven wielrenners in ganzen land te vervolgen. het is beter niet te vragen hoe hij dat doet.

Reageer
gravatar

Democraties kan elke man met een baardtje, koninklijk of verzorgd verslaafd in de berm geparkeerd worden.

Als je iemand netjes kan doodrijden en daarmee jezelf kan laten gelden(gaan) is de functie van het bestaan zoals het nu is.

Zelf houden we het in stand.
4 uur thee of een soepje uit een kom.

Genieten van het moment.

gravatar

Mooi gezegd en er blijkt uit dat hierover nagedacht is. Wat het Advies in zijn uiteenzetting over het hoofd ziet is dat de populatie in rap tempo aan het verviervoudigen is en ligt inteelt op de loer. Wellicht is het een beter idee om de populatie als zodanig te gaan reguleren. Op een humane wijze uitdunnen als het ware.

gravatar

Zelfregulering ligt op de loer.
De draai zou zomaar eens een kwestie van stuurmanskunst kunnen zijn.

Neem nou een volle taxi of gouden koets.
Thuiskomen daar gaat het om voor iedereen.
Of bij de dag leven zoals verzendhelden deden.

Mijn dochter komt eerder thuis. Wat gaan we eten.
Een lekker iets om de “zogenaamde” honger te stillen.
Of gewoon naar de dichtstbijzijnde kroeg waar patat en bitterballetjes vulling geven.

gravatar

” Beter is het een man …..”
Per definitie een inferieur idee.
Zet gewoon een aantrekkelijke vrouw met laag decollete neer. Rijden al die idiote wielrenners vanzelf de berm in.

gravatar

Zolang er mannen zijn die de superioriteit van de vrouw niet kunnen en/of willen inzien is blijft de heksenjacht hard nodig. Neem nou uw reactie. Hoezo passief? Dacht u nou werkelijk dat het de bedoeling is dat die aantrekkelijke vrouw daar als een dood standbeeld blijft staan?
Geleerde les: advies van een man is nooit op maat.

gravatar

Lieve Theresa, chat, poppie.. De term “passief lustobject” is een wat breder begrip, en gaat niet zo letterlijk over fysiek stilstaan. In tegendeel: een schaars gekleed meisje dat met grote waterige ogen een (privé)dansje weggeeft bijvoorbeeld, past prima binnen de definitie. Maargoed, dit soort discussie is ook meer een mannen aangelegenheid, dus niets om je voor te schamen hoor!

gravatar

Nee hoor, ik schaam me niet. En u bent als man er te dom voor. Fijn dat we het iig daar over eens kunnen zijn!
Tip: zoek in de Van Dale (hij is online, voor het geval u dat niet weet) de betekenis van passief en actief op. Denkt u dat u dat nog lukt, man zijnde?
Uw complimentjes zijn in dank aanvaard, hoewel overbodig – ik weet al enige tientallen jaren dat ik een lief, schattig popje ben.