Liveblog Algemene Beschouwingen

Nu gebeurt het, straks niet meer

Tijdens de Algemene Beschouwingen legt de Tweede Kamer het kabinet de vraag voor: Hoe vinden jullie zelf dat het gaat?

19 september

14:55 Geert Wilders heeft een verdrietige brief ontvangen van een man die het er erg moeilijk mee heeft dat hij niet met Wilders en Rutte mee mag.

13:30 Wij hebben een aantal uitspraken die gisteren zijn gedaan factgecheckt.

13:05 Kennelijk bestaat er in Nederland een commissie-Borstlap. Rutte heeft heel wat uit te leggen.

11:59 Tijdens een debatje over pensioen verschijnt een demoon die Wilders en Krol garandeert dat de pensioenen niet gekort zullen worden in ruil voor hun onsterfelijke ziel.

11:54 Het debat is vandaag duidelijk ruwer dan gisteren. Wilders verwijt Rutte dat hij de georganiseerde misdaad zijn gang laat gaan, Marijnissen verwijt Rutte zelfs dat hij Wouter Koolmees zijn gang laat gaan.

10:58 De Algemene Beschouwingen gaat de tweede dag in. Wij blijven het weer op een voet volgen.

18 september

17:30 Om de boel te versnellen hebben we de spreektijd van de SP alvast voor jullie samengevat: “Handen af van de zorg! Stop Brussel! De gewone man!”

16:25 Er is te lang niks gebeurd bij de Algemene Politieke Beschouwingen. Daarom gaat deze liveblog op stand-by. Druk op ‘ok’ om het te blijven volgen.

15:30 De filosoof John Rawls is genoemd. Kamervoorzitter Arib zal alle zeilen bij moeten zetten om te voorkomen dat het debat ontspoort.

15:27 Kamervoorzitter grijpt in bij onbekende spreker: “Wie ben jij eigenlijk? Ik zou het op prijs stellen als je je eerst even wil voorstellen.”

14:46 We gaan nu even live naar Londen om een kijkje te nemen bij het Britse parlement.

(bron: UK Parliament / Wikimedia Commons)

Het Britse parlement is leeg. Als er iets gebeurt komen we er op terug.

12:31 Belangrijkste vraag tot nu toe: zijn die zetels eigenlijk wel van pluche? Is dat niet eerder een soort leer? Lees hier de analyse.

13:10 Klaas Dijkhoff gaat gigantisch in de fout. Hij vergeet zijn jaarlijkse proefballonetje op te laten.

12:10 Spreektijd Dijkhoff roept belangrijke vragen op: gaan tandartsen in Eindhoven erop vooruit?

11:48 Dijkhoff schokt Kamer: “Ik kom oorspronkelijk uit Eindhoven.”

11:22 De discussie over de islam loopt uit. Arib verzoekt de Kamerleden om de discussie over het boeddhisme straks kort te houden.

11:02 De beschouwingen van de Rijksbegroting zijn zojuist ceremonieel geopend met een half uur durend betoog over de islam. Het debat kan beginnen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik zag Jesse gisteren toch echt in de Ridderzaal zitten. Zover ik weet staat de Ridderzaal nog steeds in Den Haag. Het is trouwens wel een idee om de boel tijdelijk naar Barcelona te verhuizen, als het Binnenhof wordt verbouwd.

p.s. Hebben jullie mij gezien? Ik had een hoed met grote struisvogelveren op om op te vallen.

gravatar

Nou nee, ik gun die eer niet aan de heer Asscher. De ideeën kwamen van onze al dan niet onbetrouwbare ministers in mijn vorige kabinet. Door konkelen met mijn boezemvriend Diederik Samsom heb ik gedaan gekregen dat de PvdA ermee instemde.

Nu ik toch aan het woord ben, kan ik de heer Wilders verzekeren, dat ik niet van plan ben zijn hond te kopen en een vriendin te zoeken om mee te gaan golfen.

gravatar

Het wordt echt tijd dat de burger gaat merken dat jet al drie jaar hoogconjunctuur is. En anders niet komend jaar, maar het jaar daarop. Tenzij het crisis wordt natuurlijk.

Reageer
gravatar

Laten we het nu maar eens over orthodoxe joden gaan hebben.

U weet wel, besnijdenis, Cheider-school, stomme hoeden en pruiken, zinloos bidden, onttrekking aan dienstplicht (in Israel), …

Zijn ze eigenlijk nog ergens goed voor?

Wordt vervolgd over ggristenen.

Reageer
gravatar

Kan iemand uitleggen hoe het dan dat we in tijden van hoogconjunctuur (meer banen dan werkzoekenden…) nog steeds 80 MILJARD uitgeven aan sociale zaken? Dat is 5000 euro per nederlander per jaar, iedereen meegeteld.
bedankt,

Reageer