Hannolans / Wikimedia Commons

Analyse: zijn zetels eigenlijk wel van pluche? Is dat niet eerder een soort leer?

De Algemene Politieke Beschouwingen zijn in volle gang. De belangrijkste vraag tot nu toe: zijn die zetels eigenlijk wel van pluche? Is dat niet eerder een soort leer?

Het lijkt zo vanzelfsprekend dat politici op ‘het pluche’ zitten, maar tijdens de debatten over de Rijksbegroting rijst de vraag: zit pluche wel lekker? Kun je dat wel goed schoonhouden? Bovendien ontstaat bij nadere inspectie twijfel of de zetels wel van pluche gemaakt zijn. Ze lijken te glimmen. Dat lijkt wel op leer.

Het antwoord op die vraag zal gedurende de Algemene Politieke Beschouwingen hopelijk duidelijk worden. Volg de ontwikkelingen met betrekking tot pluche in het liveblog.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er is gekozen voor blauwe skai (blue sky) die natuurlijk werd gefactureerd als blauw leer door aan ministers verwante bedrijven. Die kleur werd gekozen door de vaste Kamercommissie om apezatte (blauwe) kamerleden visueel niet meer op te laten vallen als ze eenmaal op hun zetel gehesen zijn door onderbetaalde kamerboden (m/v). Couperose-neuzen worden afgeschminkt door ZZP’ers, met behoud van uitkering.

Reageer