Der Postillon / Shutterstock

Droogte bedreigt Colombiaanse koffiecapsule-oogst

In Colombia dreigt de koffiecapsule-oogst van dit jaar door ernstige droogte bijna volledig te mislukken. De geliefde capsules zijn tot op heden nauwelijks gegroeid en de aluminium sluitingen zijn verwaarloosbaar te noemen, zo melden diverse boeren.

“De droogte ruïneert onze oogst en de regering geeft er niets om. Geen hulp, niets”, klaagt teler José Buendia. “Als dit zo doorgaat, kunnen we het grootste deel van de oogst alleen nog van de struiken afschrapen en verwerken tot goedkope filterkoffie en aluminium hoeden.”

Consumentenorganisaties adviseren om tijdelijk over te stappen op koffiepads. De Arabica-koffiepad-boom wordt voornamelijk in Afrika gekweekt, waar de oogst dit jaar duidelijk gunstiger zal uitvallen.

Dit artikel verscheen eerder op Der Postillon


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Je kunt altijd nog bierdrinker worden, want de nieuwe oogst van bierflesjes en bierblikjes is dit jaar uitstekend, alhoewel een flink deel van het bier mislukt is door een vreemd citroensmaakje, maar dat wordt door veel drinkers gek genoeg geslikt.

Reageer