Shutterstock: Peakstock / Studio Speld

Shutterstock: Peakstock / Studio Speld

Janine koopt tweede portemonnee voor koffiespaarkaarten

De 24-jarige Janine heeft besloten te investeren in een nieuwe portemonnee speciaal voor al haar koffiespaarkaarten. Haar huidige kan de immense stapel niet meer aan. “Ik had mijn pinpas, rijbewijs, zorgpas en collegekaart er al uitgehaald om ruimte te maken, maar hij blijft toch echt overvol. Gelukkig heb ik nu een tweede.” 

Janine keert haar portemonnee ondersteboven en houdt een verfomfaaide stempelkaartje omhoog: “Kijk, deze is nog van toen ik in Tokio was vijf jaar geleden. Vet handig voor als ik ooit daar weer ben. Dan hoef ik nog maar 9 koffies te halen en dan krijg ik alweer 1 gratis.” Tevreden schuift Janine het kaartje weer tussen de 38 andere spaarkaarten in haar portemonnee. 

Tevreden kijkt Janine naar de grote stapel stempelkaarten die voor haar liggen. “Bij elkaar opgeteld zijn dit toch wel een stuk of vijftig stempels. Dat is zó vijf latte’s waard. Jammer dat ze verdeeld zijn over 39 verschillende koffiezaakjes. Maar dat komt vanzelf goed.” 

Dat veel koffiezaken tegenwoordig werken met een online spaarprogramma zet ook geen zoden aan de dijk voor Janine: “Ik heb vorige week een nieuwe telefoon gekocht omdat m’n geheugen vol was door alle spaarkaart-apps.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *