CBC News: The National/YT

Is terrorisme eindelijk van haar imagoprobleem af nu ook witte mannen aanslagen zijn gaan plegen?

Lang werden ze met de nek aangekeken: terroristen. Legde je een bom of blies je jezelf op, dan was je al snel het risee van de samenleving. Maar nu ook witte mensen het terrorisme hebben ontdekt, lijkt het verschijnsel eindelijk uit het maatschappelijke verdomhoekje te komen.

Terrorismedeskundige Nathan Slootman ziet een duidelijke verschuiving. “Vroeger ging er een golf van verontwaardiging door de samenleving en werden al snel hele groepen ter verantwoording geroepen, maar sinds witte mannen aanslagen plegen, worden ze slechts op het conto van een eenling geschreven. Het is nog niet helemaal goed maar het is wel beter.”

Alexander de Jonge is nog positiever. “Je ziet dat terrorisme nu populair is bij autochtone jongeren. Hun gedachten worden flink gedeeld op allerlei fora als Twitter en 8chan. Dan kan het niet lang duren of het vermoorden van onschuldige burgers voor politieke doeleinden is mainstream.”

“Het is natuurlijk niet zo dat IS het niet heeft geprobeerd, met hun glossies en hun hippe onthoofdingsvideo’s,” vervolgt de Jonge, “maar toch wisten ze daarbij niet de juiste snaar te raken. Een tientallen pagina’s tellend manifest zoals dat van Breivik of Brant werkt toch een stuk beter. Dat wekt vertrouwen. Dan laat je zien dat je erover na hebt gedacht.”

Slootman denkt dat de imagoverbetering van het terrorisme vooral komt door de sexier ideologie van de moderne aanslagpleger. “Vroeger werd terrorisme toch vooral uitgedragen door allochtonen die zich druk maakten over onderwerpen als het kalifaat en imperialisme. Dat leeft totaal niet bij de gewone man. De huidige generatie terroristen strijdt tegen omvolking. Dat is iets wat toch veel lekkerder klinkt.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Fake news! Geloof er niets van! Vanuit haat willekeurige mensen vermoorden hoort niet bij onze christelijke cultuur. Dat is meer iets van de islam.

Is terrorismedeskundige Nathan Slootman wel een echte terrorismedeskundige? Hoe denkt terrorismedeskundige Bert Bokhoven erover? 👨🏻‍🎓👨🏻‍🎓👨🏻‍🎓

Corrie.

Reageer
gravatar

Het blijft lastig voor ons, Borealen. Als je je plicht doet, dan wordt je al snel “verward” genoemd. Het is toch van de zotte dat die Geitenneukers wel terrorist genoemd worden, maar ik weggezet word als mentaal gestoord!?!

Waar blijven al die linksch-correcten? Waarom vechten ze niet voor mijn gelijkwaardigheid?

Reageer
gravatar

Hulp is onderweg!!

De uil van Minerva spreidt zijn vleugels bij het vallen van de avond.

Wij zijn naar het front geroepen. Omdat het moet. Omdat ons land ons nodig heeft.

Net als al die andere landen van onze boreale wereld, worden we kapotgemaakt door de mensen die ons juist zouden moeten beschermen.

Het is een masochistische ketterij, dit geseculariseerde zondvloedgeloof, dat zich in onze tijd heeft meester gemaakt van de harten en geesten van onze bestuurders. Een manie, vergelijkbaar met de doodscultus die ooit Paaseiland teisterde.

Het is pure oikofobie! Pure zelfhaat!

Op deze dag is de uil van Minerva dan toch opgestegen.

gravatar

Wat is ook al weer een terrorist? Een soldaat zonder land? Of is dat een strijder? En als je met DDos aanvalt een hacker, behalve als je het voor een land doet? Eigenlijk snap ik er niks meer van..

Reageer
gravatar

Een soldaat zonder land is een rebel, en een strijder is iemand die enorm zijn best doet. Die DDos types zijn nerds, en een terrorist ben je als de spreker/schrijver je niet mag.

Tot uw dienst!