Bron: NOS

Brexit, hoe zit het nu precies? 3 experts weten het ook niet

Ben jij even de weg kwijt in de Brexit-chaos? Kun jij wel even een opfrisser gebruiken? We hebben een aantal experts gevraagd die je ook niet precies kunnen vertellen wat er nu gaat gebeuren.

Biko Woersema, hoogleraar politicologie, laat zich niet verleiden tot boude uitspraken die jou het idee zouden kunnen geven dat je de politieke situatie in het Verenigd Koninkrijk begrijpt. “Ik zou kunnen doen alsof ik weet wat er gebeurt, maar dan zou ik liegen. Ik heb geen idee. Deze situatie heeft geen precedent, zowel de regering als het parlement gebruikt middelen waar we geen voorbeeld van hebben in de moderne geschiedenis en dan is Boris Johnson ook nog eens een onvoorspelbaar leider.”

Daar is Steven van Dongerloo, onderzoeksjournalist, het mee eens. “Dat is zo’n beetje het enige nuttige dat je hier nu over kunt zeggen. Er zijn wel scenario’s uit te denken, maar we hebben bij brexit al vaker gezien dat er niet altijd gebeurt wat je verwacht. Je kunt wel nóg een brexit-expert aanhalen, maar die zal waarschijnlijk hetzelfde zeggen.”

Camila Bors, onderzoeker aan het Instituut Clingendael, bevestigt dat: “Klopt. We zullen het vandaag wel zien.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ach gossie, gaat de brexit nou wel of niet door? Is het niet beter om Engeland in zijn geheel te verhuizen naar de VS. Aangezien ze de taal al spreken en ooit al koloniën hadden aldaar, zijn ze technisch geen immigranten. Geven we het stukje land aan de Schotten en de Welsh, die willen graag bij de EU blijven. Heeft iedereen zijn zin, Engeland is uit de EU, de Schotten en de Welsh zijn eindelijk verlost van die maffe Engelsen, Johnson kan dagelijks de kont van Trump (leeg) likken en Europese chauffeurs hoeven niet meer te vrezen voor ‘inklimmers’… Win/win dus.

Reageer
gravatar

The Speld has the best Real Fake Donald Trump. Simply the best. Other Fake Real Donald Trumps are all Fakes, but really they are not as Real Fake as our Real Fake Donald Trump. He’s great. Great guy. Not Fake like the others. It will allways be our Real Fake Donald Trump first.

gravatar

Omdat de grondstoffen en voorzieningen voor de mensen beperkt zijn, ze zijn niet eindeloos, heeft altijd als iemand wat meer wil of krijgt de ander wat minder, dat is de simpele waarheid. Hij haalt het bij de ander weg. Kinderen worden zelfs al fout opgevoed met de moraal van commerciële doelen.
Zo ken ik Bill Gates die met zijn jacht in de haven lag, 2 meter verder was een brug waar je onderdoor kon lopen aan de rand van het centrum. Hier lagen de zwervers ’s nachts te slapen, de lijken werden ’s ochtends vroeg opgehaald door de politie te water voordat iemand het zag. Toch was ik erachter gekomen, toen ze de buurt probeerden op te waarderen. Pas laat begon de buurt een conflict te zien, een belangenstrijd, en we leefden in een tijd waar iedereen zich identificeert met het succes van de snelle jongens. De oplossing was dat er aan twee kanten van de onderdoorloopbrug hekken gezet werden voor de slaapplaatsen van de zwervers.
Het is in deze sfeer die werd opgefokt tijdens de opzet van het Verdrag van Amsterdam op diezelfde plek in de haven waar alle staatshoofden van Europa bij aanwezig waren dat een (blanke) vriend van me uit de universiteit werd gezet door twee creolen uit Suriname die daar plots wacht moesten lopen.
De keer daarvoor spraken de twee hem aan over hun vriendinnetjes, met name in het luxe bordeel in Den Haag om aan te tonen dat ze boven hem staan.
Voor dit soort dingen worden ze gebruikt.
Als je op zondag eens in het Begijnhof in de kerk tegenover de universiteit ging kijken met al die christenen was 99 procent zwart en verheerlijkten ze de tijd van de VOC.
Mensen zijn zo bezig met hun eigen ding, dat ze meestal niets in de gaten hebben voordat er een oorlogssituatie ontstaat die ik ter plekke heb voorspeld. Alle opmerkingen hierover in Nederland werden weggehaald.

Reageer
gravatar

Ik snap niks van je verhaal maar je hebt gelijk dat het oorlog word want als die linkse jankers weer over zwarte piet beginnen en ONS KINDERFEEST verstoren word het zo wie zo oorlog tussen de normale mensen en de buitenlanders

gravatar

Ik kom regelmatig mensen tegen die hun hele leven heimelijk aan de Heer gewijd hebben. Pas nog zo’n vrouw die zelf aan haar einde was, ik had met haar te doen maar ik moest haar zeggen dat ze haar leven had verkwist met haar blakende Afrikaanse dochter die ze had geadopteerd en die naast haar zat. Nederlanders zijn hier geboren met bepaalde kwaliteiten om hier te kunnen bestaan, maar ze willen altijd wat anders, zelf gaan ze nu in razend tempo achteruit, biologisch en psychologisch.

gravatar

Wat een onzin! Boris is altijd helder geweest over de gevolgen van een Brexit en hij maakt deze waar!

Vandaag belooft minister van Financiën Javid dat er meer geld gaat naar veiligheid (politie en defensie), onderwijs en gezondheidszorg.

Welke redenen heb je om te twijfelen aan de beloften van Johnson voor na de Brexit? De EU komt huilend naar ons om een deal te sluiten, want zij kunnen niet zonder ons. Door de vele handelsdeals die wij nu mogen sluiten, wordt het VK welvarender. En dankzij onze investeringen (zie aankondiging Javid) wordt het VK weer een wereldmacht!

Johnson, our next Churchill!

Reageer
gravatar

Gaat goedkomen want Trump wil al een mooi handelsverdrag sluiten met engeland en dan hebben die honden in Brussel het nakijken. De EUSR zaait alleen maar paniek en stort maar geld met koffers tegelijk in zuidelijke landen en gelukszoekers in Affrika.