Bjoern Wylezich/Shutterstock.com

D66 dient wetsvoorstel in voor voltooid leven winkelketens

D66 heeft een wetsvoorstel ingediend dat euthanasie mogelijk moet maken voor winkelketens die levensmoe zijn. Voltooid leven voor winkelketens is al langer een belangrijk speerpunt van de partij.

“Je moet bedenken dat deze winkels al alles hebben geprobeerd om het bestaan draaglijk te maken”, zegt D66-Kamerlid Pia Dijkstra. “vijftig procent korting op alle producten, nieuwe winkelindeling, focus op de wensen van millennials, het opzetten van een webshop…. ze doen er alles aan, maar niets lijkt te werken. Hun lijden is ondraaglijk.”

Volgens Dijkstra moet de nieuwe wet het winkelketens mogelijk maken om op een humane wijze het bestaan te beëindigen. “Nu loopt het vaak heel pijnlijk af, met koopjesjagers die medewerkers bedreigen vanwege cadeaubonnen of elkaar de hersens inslaan vanwege een scherp afgeprijsd jurkje. Dat is hoe de situatie nu is, en als politiek mogen we daar niet de ogen voor sluiten. Laten we dit nou een keer op een goede manier regelen.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De curator van de Hudson’s Bay moet voor euthanasie volgens de wet naast rechtskundige ook arts zijn

Ingevolge het strafrecht is euthanasie:
“Het opzettelijk beëindigen van het leven van een ander, op diens uitdrukkelijk en ernstig verlangen is strafbaar, tenzij begaan door een arts die voldoet aan allerlei wettelijke vereisten.”

Reageer
gravatar

Euthanasie mag hoe dan ook niet van de Almachtige Heere.

Dat geldt voor elke wereldburger, want er is maar één Almachtige Baas van de Aarde, het Heelal en de Hemel. Dat is mijn barmhartige Heere.

Reageer