Ziggo Sport/YT

Verstappen hekelt Belgische wegen

“De wegen in België zijn verschrikkelijk”, gromde F1-coureur Max Verstappen na zijn uitvalbeurt op het circuit van Spa-Francorchamps. “Na 400 meter was m’n auto al stuk.”

Verstappen kwam in België al snel in botsing met de Fin Kimi Raikkonen en zag vlak daarna zijn linkervoorwiel de geest geven. “Er zitten hier overal kuilen in de weg en het staat heel slecht aangegeven hoe hard je mag en uit welke hoeken verkeer kan komen. Het is echt belabberd rijden hier, hopelijk doet de Belgische regering er eindelijk eens wat aan.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jaja dat van die wegen in België klopt wel helaas als een bus en vooral in Wallonië, daar zitten er veeeel kuilen en herstelstukken in de weg (kunnen ze niet een heel stuk asfalteren daar?) nou ja, dat krijg je in 1 klein landje met 5 regeringen. 🙁

Reageer
gravatar

In principe vier, maar eigenlijk zes.. De EU heeft formeel geen regering, en ook het onafhankelijk Brusselse stadsgewest heeft een gekozen vertegenwoordiging, maar formeel geen regering. Als je dan (verplicht) gaat stemmen in België is het meestal voor een paar bestuurslagen tegelijk; anders blijf je bezig. Je mag dan op kandidaten stemmen, zoals in Nederland, maar ook op een partij. Houd bij het stemmen wel de bestuurslagen goed gescheiden, want je mag niet twee keer federaal en dan niet gewestelijk stemnen, bijvoorbeeld. Het is nog wat ingewikkelder eigenlijk, maar dat voert nu te ver..

gravatar

Max moet niet zo zeuren. In België mag je in ieder geval gewoon rechts rijden. Rechterbochten ruim nemen en linker krap is voor Nederlanders namelijk heel moeilijk.

Reageer