Kun je in Amsterdam echt zo makkelijk drugs krijgen? Wij probeerden het uit te zoeken, maar er stond nog een emmer ketamine op de redactie

Het is een even onthullend als brisant rapport: vandaag werd bekend dat Amsterdam de greep op de drugscriminaliteit volkomen kwijt is. Wat is er waar van deze beweringen? Wij besloten het uit te zoeken, maar werden helaas afgeleid door een emmer ketamine.

We wilden het allemaal doen: hoor en wederhoor, kritische vragen, feiten en cijfers, de hele mikmak. Maar dat was dus voordat we erachter kwamen dat iemand per ongeluk een emmer met ketamine op de redactie had achtergelaten. “Ik wil ramen en nugrummers,” eist hoofdredacteur Jochem, terwijl hij op handen en knieën over de vloer kruipt en voorzichtig aan de muur begint te likken. “Welke instantie is hiervoor verantwoordelijk?”

Stagiair Xumi schept met een soeplepel ketamine uit de emmer en snuift het narcosemiddel naar binnen. Hij kondigt aan dat hij met Avril Lavigne wil trouwen en voegt de daad bij het woord door een ticket naar Burkina Faso te boeken. Jos heeft op zijn browser een foto van een zeeleguaan openstaan. “Kan hij mij ook zien?” fluistert hij. Behoedzaam schuift hij zijn bureaustoel achteruit en zet het plotseling op een rennen. De zeeleguaan zet de achtervolging in.

Hoe is het werkelijk gesteld met de beschikbaarheid van drugs in Amsterdam? Morgen weten we hopelijk meer.

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Even nadenken – wat mannen dus niet kunnen – leidt tot de onmiddellijke conclusie dat die emmer daar neergezet is om wraak te nemen op De Discriminerende Vrouwonvriendelijke Anti-Geëmancipeerde Speld. Want uit het verslag blijkt duidelijk dat geen enkele vrouw er met haar vingers aan heeft gezeten.

Reageer
gravatar

Van de snelle showbizz-boulevards in LA tot in de diepste krochten van de Balkan, ja van de sjeiks in Dubai tot de verzuipende bootvluchtelingen ergens tussen Afrika en Europa.. Ie-der-één weet dat de drugs in Amsterdam zo ongeveer uit het riool omhoog spuiten! En wie een tijdje in Amsterdam gewoond heeft, weet dat de rest het nog schromelijk onderschat. Maargoed “brekend nieuws! brekend Nieuws!” Straks gaan ze nog melden dat er regelmatig fietsen gestolen worden daar..