Hockey/YT.com

EK hockey voor vrouwen vanaf 2021 gespeeld door 1 team: Nederland

Maatregel noodzakelijk om niveau op peil te houden

Het EK hockey voor vrouwen is opnieuw van bedroevend niveau en dat komt omdat er te veel landen meedoen die eigenlijk niks met hockey hebben. De Europese hockeyfederatie (EHF) grijpt nu in. Vanaf 2021 mogen alleen nog landen meedoen met een serieuze hockeycultuur: Nederland.

“Er gaan een aantal dingen veranderen”, zegt EHF-voorzitter Marijke Fleuren. “In plaats van twee poules van vier landen is er straks één poule van één land en de beste nummer één per poule gaat dan door naar de kwartfinale. Vanaf daar is het gewoon knock out en dan moge de beste winnen.”

Fleuren is ervan overtuigd dat het nieuwe systeem leidt tot betere wedstrijden. “In deze opzet zien we elke wedstrijd toplanden spelen. De beste hockeysters van Europa samen op één veld. Zo kan iedereen in de wereld eindelijk zien hoe mooi hockey kan zijn als het op hoog niveau wordt gespeeld.”

Download nu de app van De Speld!

Volgens Fleuren gaat de aanpassing niet alleen leiden tot betere wedstrijden, maar ook tot hogere bezoekerscijfers: “Niemand gaat natuurlijk naar een wedstrijd als Wit-Rusland-Schotland zitten kijken. Maar mensen lopen massaal uit voor Nederland. Ze willen toppers als Eva de Goede, Margot van Geffen en Lidewij Welten aan het werk zien. Die kun je haast niet tegen zo’n Russisch team laten spelen. Dat is gewoon een belediging voor de sport, de kijker en voor die meiden zelf.”

Het EK Hockey in 2021 wordt gehouden in Tallinn, Estland. Nederland is al geplaatst voor het toernooi.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In de hoofdklasse wordt het aantal clubs bij de Heren teruggebracht tot zes en bij de Dames tot twee (de HC’s Den Bossch en Amsterdam) om de competitie spannend te maken.

Reageer
gravatar

Meneer Vrij, over wandelen gesproken, moet ik opmerken, dat hockeyers tijdens een wedstrijd harder lopen en grotere afstanden afleggen dan voetballers.