NOS

Rusland: ‘Hockey hier niet groot genoeg voor degelijk dopingprogramma’

Minister van Sport geeft verklaring voor 14-0 verlies

De Russische sportbond is allerminst verbaasd over het 14-0 verlies op het EK hockey tegen de Nederlandse vrouwen. “Hockey is hier zo’n kleine sport dat we niet eens een fatsoenlijk dopingprogramma hebben lopen.”

Minister van Sport Vitali Moetko: “Het liefst stoppen we al onze sporters natuurlijk helemaal vol met doping, maar we moeten slimme keuzes maken, kijken waar we het meeste kans maken. Het klinkt misschien oneerbiedig, maar vrouwenhockey heeft wat ons betreft geen prioriteit. Voor hetzelfde geld kunnen we zowel het mannen- als het vrouwencurlingteam voorzien van meldonium. Dat is voor ons net even wat belangrijker.”

De Russische hockeyfederatie vindt echter dat het tijd is voor een cultuuromslag: “Als hockeyer ben je als het ware een soort amateur. Je moet alles zelf regelen, je moet je hotel en doping zelf betalen. Er moet systematisch geïnvesteerd worden in doping, zeker ook in de jeugd, zodat we in de toekomst wél mee kunnen strijden om de hoogste plekken.”

Download nu de app van De Speld!Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Enne zoals verwacht weet een Tokkie helaas weer niet dat het woord media een meervoudsvorm is. Het woord in enkelvoud is medium de meervoudsvorm media dus: ‘de media zijn….’ (etc.)