Shutterstock / fizkes

Coach ziet open deur vooral als mogelijkheid

‘Je kan er door naar binnen, of naar buiten’

Open deuren zijn veel mensen een doorn in het oog. Maar niet voor coach Mirko. Mirko ziet namelijk vooral de mogelijkheden van een open deur.

Mirko kwam op de metafoor na kritiek van een deelnemer. “Toen dacht ik, hey, open deur. Daar kunnen we iets mee. Dat kun je eigenlijk heel goed toepassen op de situatie waar we nu in zitten. Want als de deur open staat betekent het dat je vrijelijk naar binnen kunt. Of naar buiten. Dat ligt eraan waar je behoefte aan hebt. Dat is heel belangrijk, dat je naar je behoeftes luistert. Die kan ik niet voor jou bepalen: ik ben degene die de open deur aantreft, maar jij bent degene die bepaalt wat je daarmee moet doen.”

Volgens Mirko is het goed om er over na te denken of jij de deurklink vast wil pakken. “Dan kan jij bepalen of die deur open blijft of moet sluiten. Ik wil vooral heel graag weten wat jij met die deurklink wil. Je kan je toekomst alleen in handen nemen als je zelf de deurklink met beide handen vastpakt. Ik kan wel leuk die deur gaan bedienen, maar uiteindelijk ben jij degene met de open deur. En als het gaat tochten, dan kan je mij niet bellen om te vragen wat je moet doen. Dit is jouw open deur. Yes? Oke, bedankt mannen. Volgens mij hebben we iets moois neergezet vandaag.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als Mirko is uitgekotst – wegens ongepaste intimiteiten of zo – door zijn deelnemers hoeft hij niet bij mij op mijn landgoed te solliciteren. Het ventje is nog te beroerd om deuren voor mij open en dicht te doen. Lamlendeling.

Reageer