xiao yu/shutterstock.com

Meeluisteren met Nederlanders via Google Home zwaarste beroep op aarde

Het riool schoonmaken in Mexico City? Stadions bouwen in Qatar? Kleding naaien in Bangladesh? Nee, al deze beroepen stellen niets voor in vergelijking met het allerzwaarste beroep op aarde: meeluisteren met Nederlandse huishoudens via Google Home.

We spreken vandaag met Kay (naam gefingeerd), die voor Google Nederlanders thuis afluistert. “Elke minuut ga ik door een hel”, vertelt Kay met dikke wallen onder z’n ogen. “Dat eindeloze geleuter over het weer. Het is bijna niet vol te houden. De volgende keer dat ik iemand hoor zeggen dat het wat hem betreft nu té warm is, schiet ik mezelf door m’n kop.”

Nog erger zijn volgens Kay de gesprekken aan de eettafel. “Op een of andere manier heeft elk gezin een puber die niet wil vertellen wat die op school heeft gedaan. En die ouders maar aandringen en aandringen. Hoe is je nieuwe mentor? Wat heb je vandaag geleerd? Weet je al welk profiel je gaat kiezen? Zit niet zo te zaniken tegen je kind, denk ik dan. Hij is superstoned, hij snapt niet eens wat je zegt. Het liefst zou ik ik die ouders smeken om hun mond te houden. Maar ja, ze kunnen me niet horen. Het is allemaal eenrichtingsverkeer.”

Kay is blij dat naar buiten is gekomen dat mensen meeluisteren met de gesprekken. Al snikkend: “Misschien dat iedereen zich dan eindelijk een klein beetje minder gênant gaat gedragen.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gewoon terugpraten door dat vrijwillige afluisterstation voor luie mensen dat meestal toch niet begrijpt wat je wilt.

‘OK Google.’
‘Wat MOT je?!!’
‘Bel me moeder.’
‘Je bent zelf een lui loeder!!’
‘Bel me moeder.’
‘Geen tijd, zoek het zelf maar uit!!’

Reageer