riopatuca/shutterstock.com

‘Mensen in rolstoel eisen wél toegang tot gebouwen, maar weigeren ons ritjes in hun rolstoel te laten maken’

Woningbouwvereniging is het zat

Je hoort het regelmatig: mensen in een rolstoel die eisen dat ze toegang kunnen krijgen tot gebouwen. Niet onredelijk, is wellicht je eerste gedachte, maar daar denkt woningbouwvereniging Rochdale heel anders over. “Diezelfde mensen weigeren ons een ritje in hun rolstoel te laten maken.”

“Dat is vreemd toch?” vraagt voorzitter Hester van Buren van de Raad van Bestuur van Rochdale retorisch. “Wij moeten er wel voor zorgen dat zij elk denkbaar gebouw binnen kunnen komen, maar zodra je beleefd vraagt of je heel even in hun rolstoel van een helling af mag roetsjen, krijg je een chagrijnig ‘nee’ te horen.”

“Dit is precies het probleem met de individualisering van de samenleving”, vervolgt Van Buren. “Wel eisen stellen, wel je rechten kennen, maar niet thuis geven als een ander iets wil. Nee rolstoelers, voor wat hoort wat. Voortaan is het wat Rochdale betreft: één toegankelijk gebouw betekent één ritje van een halfuur. Jammer dat het zo moet.”

[vagekennis alt=1]


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Bij Welzorg kan men er een lenen mensen met een handicap gewichtloosheid daar kan je geen gebruik maken van een rolstoel wat een verstand heb jij Hester van Buren5

Reageer
gravatar

Waarom zouden “zij” in mijn rolstoel wikken rijden?
Stoelen zijn veelal op maat gemaakt. Ik ben 100% afhankelijk van mijn cabrio… Ik zie het even niet dat het bedrijf in “onze” rolstoelen wil zitten?

Reageer
gravatar

Wat een onzin reactie van rochdale. Een rolstoel kunnen ze zelf gaan lenen bij zorg punten. En je rolstoel uitlenen moet je nooit doen. Als ze de rolstoel beschandiger / kapot rijden zit je maanden zonder vervoer!
Daarbij is wart fantaSie en meedenken vaak voldoende.

Reageer
gravatar

Neem je ook mijn ziekte over van een half uur je weet niet een wat het betekend ik kan niet eens in een normale stoel zitten laat staan er uit ga van uit me stoel me bed in zou je gerust eens tegen over je willen staat mag je dit in me gezicht zeggen ik weet in ieder geval dat het dan geen praten meer word

Reageer
gravatar

Een beetje zelfredzame burger zeurt niet over een rolstoelziekte maar neemt een privéverpleger in dienst. Zorg er wel voor dattie een zzp’er is, dan hoef je hem maar de helft van het minimumloon te betalen (en geen sociale premies en geen verzekeringen).

gravatar

Mijn buurman is er ook zo een. Wel vragen of ik hem met zijn inklapbare rolstoel in mijn auto naar de supermarkt breng. Maar nooit klapt hij zijn rolstoel uit mij ermee naar de supermarkt te brengen.

Reageer