onsoranje/YT.com

Voetbalsters die op mannen vallen: ze moeten rondlopen, maar het blijft taboe

Statistisch gezien moeten er wel topvoetbalsters zijn die op mannen vallen. Toch zijn er nauwelijks speelsters die daar openlijk voor uitkomen. “In het topvoetbal blijft het taboe om een relatie te hebben met een man.”

Als de Oranjeleeuwinnen een wedstrijd spelen, zitten de spelersvrouwen op de tribune om de voetbalsters aan te moedigen. Een man zit er niet tussen. Dat is vreemd, zegt topvoetbalster Merel van Dongen, want statistisch gezien is het onmogelijk dat er geen speelsters rondlopen die op mannen vallen.

Van Dongen heeft zelf gewoon een vriendin. “Maar ik kan me voorstellen dat het voor speelsters met een andere geaardheid moeilijk is om daar openlijk voor uit te komen. Over seks met mannen wordt in de voetbalwereld lacherig gedaan. In de kleedkamer hoor je vaak opmerkingen als: val je op mannen of zo? Dat schrikt af.”

Niet alleen onder teamgenoten is er weinig acceptatie. Topclubs raden voetbalsters expliciet af om met mannen te daten. Het zou een negatieve invloed op hun voetbalcarrière kunnen hebben. Uit angst om sponsordeals te verpesten of de steun van supporters te verliezen, zwijgen speelsters over hun seksuele voorkeur. Ze leven samen met een andere vrouw, om maar niet van de norm af te wijken. Merel van Dongen zegt zelf geen problemen te hebben met collega-voetbalsters met een andere geaardheid. “Ik zou het persoonlijk wel leuk vinden om een teamgenoot te hebben die op mannen valt. Voetbal is voor iedereen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik val op voetballende vrouwen en sta open voor een (eventueel geheim te houden) relatie met één of meerdere dames van het Nederlands vrouwen-elftal. Stel weinig eisen, alleen geen voetbalschoenen aan in bed. Leeftijd geen bezwaar.

Reageer
gravatar

Lijkt me leuk om na het breien en scharen even een sigaretje met een man te roken en het over voetballen te hebben.

Reageer