Alexandros Michailidis/shutterstock.com

Timmermans laat zich omscholen tot christendemocraat

‘In deze tijd worden andere vaardigheden gevraagd’

Wat doe je als je je droombaan misloopt? Veel mensen zouden bij de pakken neer gaan zitten, maar Frans Timmermans niet. Hij heeft besloten zich te laten omscholen tot christendemocraat, om in de toekomst meer kans te maken op passende banen.

“Ik zie het als een investering in mijzelf”, zegt Timmermans. “In deze tijd worden andere vaardigheden gevraagd dan toen ik mijn loopbaan begon. Idealen, electorale aantrekkingskracht en talenkennis zijn niet meer voldoende, zo reëel moet je zijn.”

Dat neemt niet weg dat de afwijziging knaagt. “Ik heb toch het gevoel dat mijn afkomst een rol heeft gespeeld. Misschien had ik onder de naam ‘Franz’ moeten solliciteren. Maar dat komt mijn eer te na, ik ben trots op wie ik ben.”

Timmermans zal tijdens de cursus christendemocratie onder meer leren hoe je machtspolitiek perfectioneert en hoe je zonder gewetensbezwaren kunt samenwerken met Viktor Orbán.

 

 

 

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Eerst al je gehuichel belijden en vooral ook je omkoping met Soros van Hongaarse burgemeesters om immigranten in hun gemeenten toe te laten voor jouw noodzakelijk geachte OMVOLKING, Hans Brusselmans. En beloven, in de toekomst niet meer te zondigen !

Reageer
gravatar

Waarom nou weer omscholen dat is toch nergens voor nodig. 25% van de kinderen die timmerman wilden worden, worden ook timmerman zegt het CBS en dat is mooi. Frans was altijd al een moeilijke taal

Reageer
gravatar

Frans heeft al gesolliciteerd bij Thierry Bidet en Blonde Geert voor een stageplek, zodat hij leert de hielen van dergelijke plitici te likken. De beste hielenlikkers vindt men immers in hun onmiddellijke nabijheid.

Reageer
gravatar

Een christendemocratisch politicus heeft twee heel grote voordelen boven sociaaldemocraten:

– Als het misgaat kan de christendemocraat om hulp bidden tot God, Jezus en, alleen de katholieken, Maria.

– De christelijke politicus kan altijd een beroep doen op de millennia oude wetten uit de bijbel en op de iets minder oude joods-christelijke normen en waarden van Europa.

Reageer
gravatar

Luister eens zogenaamde Mohammed, een relatief klein aantal moslims zijn lid van koppensnellersclubs als de IS, waaronder zijzelf het meeste lijden.

Volgens jouw redenering zijn alle Italianen moordenaars, ondanks dat een even relatief klein aantal lid zijn van de maffia.

Maar extreemrechtse lui als jij blijven alle mohammedanen voor moordenaars uitmaken.

gravatar

Oei oei, Frans radicaliseert. Na de teleurstelling gisteren moet Frans zich hebben gerealiseerd dat Europa helemaal niet sociaal is en dat de constatering hem een trauma heeft opgeleverd. Door zich te bekeren tot het politieke christendom, betekent feitelijk dat Frans vanaf nu politiek gaat bedrijven met uitsluitend een opgestoken middelvinger.

Reageer
gravatar

Maar dan kom je tijdens partijcongressen misschien wel Maxime Verhagen tegen en moet je een quasi-kameraadschappelijke glimlach op je gezicht toveren. Wie wil dat nou?

Reageer