Kim verlangt naar eenvoudig leven als in The Handmaid’s Tale omdat ze klaar is met de datingwereld

De 29-jarige Kim droomt ervan om in een ideale wereld te leven zoals in The Handmaid’s Tale. Volgens de servicebaliemedewerker is het heel handig om in een totalitair regime te leven dat vrouwen onderdrukt, omdat je dan niet meer op zoek hoeft naar de liefde van je leven.

“Niets geen Tinder of flirten in een bar-dancing. Als je in Gilead leeft, word je gewoon in een gezin geplaatst en heb je ineens een relatie. Niet ideaal, maar wel duidelijk”, zegt Kim. “Kijk, ik wil ook niet per se als iemands baarmoeder door het leven en het lijkt me ook heel shit dat je pink eraf wordt gehaald als je iets doet wat niet mag, zoals lezen, maar dat is niets vergeleken met de stress die je krijgt van de datingmarkt van tegenwoordig.”

Op de vraag of Kim echt niet liever door een trits foto’s zwiept van guitig kijkende mannen dan dat ze met een groep gekooide vrouwen zondaars moet stenigen, zegt ze: “ja, ik heb ook zeker mijn kanttekeningen, maar ik ben wel echt heel erg klaar met die datingapps.”

Het derde seizoen van The Handmaid’s Tale is uit. Deze met Emmy’s bekroonde serie kijk je natuurlijk weer op Videoland.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb Videoland niet gevonden in mijn Bosatlas van 1968. Wil iemand met een recente atlas mij vertellen waar ergens Videoland ligt, zodat daarheen kan fietsen om The Handmaid’s Tale te bekijken.

Reageer
gravatar

Ik kan daar wel in komen. Als baliemedewerkster van een grote sekssupermarkt in, waar anders, Amsterdam is ze diep gefrustreerd door mannen die sekspoppen kopen, omdat ze van dat eeuwige gezeur van vrouwen over hoofdpijn af willen zijn.

Reageer
gravatar

Maak niet uit joh.
Het gaat er hier om dat je behalve trieste foto’s ook een serie gaat volgen.
Jezelf verliezen in je eigen ik en de anderen.
Je leven niet meer zelf in de hand maar gestuurd door inprenten vanuit videoband of -land of wat andere denken beter te weten.