Prostock-studio/shutterstock.com

Jong hip bedrijf vindt het heel belangrijk dat jij buiten werk om geen vrienden hebt

Dit jonge, hippe bedrijf hecht er veel waarde aan dat je buiten werk om geen enkele sociale contacten onderhoudt. “Binnen onze startup zijn we meer dan familie: we zijn je vrienden.”

Timo Cornelissen is de baas van dit jonge, hippe bedrijf. “Nee niet de baas, de vriend. Dit is een echt vriendenteam. Wij zijn echt vrienden met elkaar. En vrienden sluiten elkaar niet buiten, maar laten ook niemand anders toe van buiten. Zo werkt vriendschap.”

“Het is voor ons heel belangrijk dat je collega’s niet gewoon je collega’s zijn, maar ook je vrienden. Je enige vrienden”, legt Timo uit. “We werken met een buddy-systeem: iedereen is je buddy. Dat komt mooi uit: als je er dan even doorheen zit klamp je een buddy aan. Het gaat ook niet eens zozeer om de productiviteit, maar meer op dat hechte gevoel van vriendschap.”

Het bedrijf organiseert ook veel activiteiten. “We eten vaak samen, ontbijt, lunch, diner. Op vrijdagavond gaan we lekker drinken met elkaar. En dansen, noem maar op. Ook op zaterdag. Echt samen, heel saamhorig. We doen ook gekke dingen: laatst reden we op quads en daarna gingen we bowlen.” Timo glimlacht. “We willen dat onze werknemers ‘s ochtends naar hun werk komen en denken: hey, hier zit mijn volledige sociale leven.”

[vagekennis alt=1]


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hoezo “‘s ochtends naar het werk komen”? Ik dacht dat het motto van dit bedrijf was “nous voulez coucher avec nous, tous les soirs”.

(eens kijken of onze diep bewonderde voorvechters van de nationale keelaandoening die ook wel Nederlandse taal heet hier iets van kunnen maken)

Reageer
gravatar

Lieve Corrie, als ze op de genoemde zintuigen-cursus uit de neurolinguïstisch programmeerschool zijn geweest merkt men direct aan de stoelen in het kantooroerwoud; die zijn opgeruimd. De jonge hippe bedrijfsvrienden kunnen immers door voortdurend zweven niet meer zitten.