Dragana Gordic/shutterstock.com

Boze burger geeft z’n leven gemiddeld een 8

Boze burgers geven hun leven gemiddeld een 8. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Nederland heeft daarmee de meest tevreden woedende menigte van heel Europa.

Boze burgers, die een collectieve machteloosheid ervaren jegens de veranderende samenleving, hechten vooral veel belang aan het hebben van een partner, relaties met vrienden en status op werk. Politieke kwesties, zoals de kleur van Zwarte Piet, spelen haast geen rol in het geluk van mensen die met een zwaar trauma kampen sinds de Roetveegpiet werd geïntroduceerd in de grote steden.

“Lekker wonen hier hoor”, aldus een woedende man op straat.

Dit artikel is te vinden in ons nieuwe boek: 150 Jaar De Speld Deel 1. Bestel vandaag nog de bundel van alle artikelen die de loop van de geschiedenis hebben veranderd. Nu al erkend als wereldwonder en slechts 22,50 in onze webshop.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is al eerder bewezen dat boosheid gelukkig maakt.

De glimlachende man die op de foto midden op een drukke weg staat te bellen, is naast gelukkig ook suïcidaal. Dat kan dus ook.

Reageer
gravatar

Dat is dus de gehele bevolking van het land, want zo tussen 400 en 500 na Chr. woonde er niemand. Goed idee, Corrie – geef jij het voorbeeld? Kom je misschien ook een keer van die ongezonde obsessie voor Blonde Geert af.

Reageer
gravatar

Hmmm… de generatie van je ouders zaten in de jaren ’60 en ’70 nog te springen om deze gasten met een migrantenkomst.

Wat kunnen mensen soms toch makkelijk veranderen van mening.

Reageer
gravatar

Hahaha 😋 perfect antwoord op het verhaal. Ik had geen betere stereotype kunnen bedenken.