Jongeren lezen weer massaal boeken op de fiets nu appen verboden is

Het appverbod op de fiets lijkt zijn vruchten af te werpen. Overal in Nederland zijn jonge fietsers gesignaleerd die weer gewoon een boek lezen op de fiets.

De 14-jarige Royce is op weg naar zijn voetbaltraining begonnen aan De ontdekking van de hemel. “Ik moet altijd een heel stuk door het centrum fietsen, daar word ik gek van alle herrie en het verkeer. Maar nu ik er een boek bij lees kan ik me daar beter voor afsluiten. En op de dialogen tussen Onno Quist en Max Delius trap je zo lekker door.”

Bij het stoplicht pakt de 19-jarige Elmond even snel De wereld als markt en strijd van Michel Houellebecq erbij. “Ik moet nu echt even weten of Raphaël Tisserand dat meisje gaat vermoorden of niet.” Het stoplicht springt op groen, er wordt gebeld. “Sorry, sorry. Ik moet nog even de pagina uitlezen.”

Het doet de 57-jarige Binnert goed om de jeugd op de fiets weer aan het lezen te zien. “Altijd die lege ogen op het fietspad, die naar zo’n klein schermpje staren. Een boek nodigt meer uit tot contact. Even een blik op de kaft van de ander, of gewoon een gesprekje beginnen: ‘Wat lees jij?’ Ik vind het een prachtig gezicht.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja sorry hoor maar dit is ook erg gevaarlijk. Jullie snappen toch wel dat het niets uitmaakt of ze je platrijden met een telefoon, tablet of boek in je hand. Ik zat vroeger met mijn hele drumstel op de fiets, ging altijd goed.

Reageer
gravatar

Speld zou hier helemaal geen aandacht aan moeten geven. Dit is toch gewoon zeer gevaarlijk. Gisteren zag ik ook al iemand in de auto een boek lezen.
Met 130 op de A1. Dat is levens gevaarlijk, op de A1 kun je eigenlijk nooit 130 maar sta je hoofdzakelijk in de file.
En wat als de bestuurder dat ook zou doen!
Denk s ff na mensen.

Reageer
gravatar

Ik app altijd terwijl ik op mijn paard door de stad rijd. Gelukkig is dat nog wel toegestaan. Mijn paard vindt het fijn dat ik haar de berichtjes voorlees. Maar misschien houdt ze ook wel van een spannend boek.

Reageer
gravatar

Dan heb ik liever dat ze weer gaan appen. Een boek vergt nog meer concentratie dan een eenvoudig berichtje of korte tweet. 🤨

Hoe kan dit nou toe gejuicht worden? Was het niet de bedoeling dat we ons gewoon weer met het verkeer gingen bezighouden? Op de fiets lezen is hetzelfde als je ‘stukken’ doorlezen tijdens het autorijden.

Reageer
gravatar

helemaal mee eens Megbers. Ik snap ook niet dat dit nu toegejuicht wordt. Nederland gaat naar de verdoemenis. normen en waarden. sociaal zijn, discipline en tucht. Verantwoordelijkheid nemen. Sociale controle, Geven en nemen. Drones. Sushi en Bananenfobie.
Dit zijn allemaal dingen die in me opkomen bij het lezen van dit nieuwsartikel.

gravatar

a rielekst hemaal niet tsjill gewon BIZAR ! !

so kan ik tog neffer nooit nie me eps tsjekke ? !

en me zelf vies op du fiets for de insta ? !

war is lese good for for mu tal of so ? !

Reageer
gravatar

Ik niet hoor. Ik gebruikte de telefoon vooral voor GPS. Derhalve vouw ik nu een landkaart uit. Het is wel wat lastig om iets voor je te zien, maar het is wel fijn als je wind mee hebt.

Reageer
gravatar

Wat een prachtige ontwikkeling. Laten we hopen dat het jongeren beweegt om ook de boeken van Ann Frank te lezen. Onze Joodse vrienden kunnen wel wat hulp gebruiken.

We leven nu eenmaal in een wereld vol antisemitisme.

📚📚

Corrie.

Reageer
gravatar

Meneer met de bolhoed, ik ben door mijn bescheidenheid valse schijnheiligheid verheugd om steeds op jou uit te kunnen razen.

Als u niet de man met de bolhoed bent, dan bent u een ander en moet u deze reactie als niet geschreven beschouwen.