BNNVARA / Pauw

Date-etiquetteles van CDA-prominent Brinkman: Wie betaalt de abortus?

Spannend, een eerste date! Maar vaak zorgt het ook voor ongemakkelijke situaties. Wat zijn eigenlijk de ongeschreven regels voor zo’n date? En als er een abortus moet komen, wie betaalt er dan de rekening? We vroegen het voormalig CDA-leider Elco Brinkman.

Elco Brinkman legt de mannen graag uit hoe het hoort. “Als de vrouw aankomt, doe je de deur voor haar open en neem je haar jas aan. Je zegt ‘blieft u te comazuipen, fraulein?’ en haalt alvast vier gin-tonics.”

Dan het spannende moment: je hebt na afloop bij haar thuis nog even ‘vrijheid blijheid’ gevierd, en nu is er de abortusrekening. Wie betaalt? Volgens Brinkman is het simpel: “Een echte heer betaalt de rekening. Daarmee laat je zien dat je elkaar serieus neemt. Het zit ‘m in de kleine gebaren.”

De kritiek dat het hopeloos ouderwets zou zijn om mensen voor hun eigen abortus te laten betalen, vindt Brinkman onzin. “Het is deel van het spel. Als de overheid dit zou vergoeden, zou de hele romantiek weg zijn.”

 

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dan heb ik liever dat ze weer gaan appen. Een boek vergt nog meer concentratie dan een eenvoudig berichtje of korte tweet. 🤨

Hoe kan dit nou toe gejuicht worden? Was het niet de bedoeling dat we ons gewoon weer met het verkeer gingen bezighouden? Op de fiets lezen is hetzelfde als je ‘stukken’ doorlezen tijdens het autorijden.

Reageer
gravatar

Vanaf de start van Brinkmans politieke carriëre binnen het CDA in 1982 tot heden, heeft deze sujet vele malen miljoenen landgenoten beneukt, geneukt en verneukt. Blaag Brinkman heeft zich daarbij nooit een echte heer getoond door de ontstane schade te vergoeden, ook niet de schade die Brinkman aanrichtte tijdens zijn commissariaten bij o.a. Philip Morris, waarvoor hij het roken van tabak promootte. Kortom: door en door fout na de oorlog. Dit ventje dient een permanent spreekverbod te worden opgelegd en definitief verwijdert te worden uit functies binnen het openbaar bestuur.

Reageer