Marnix Jonker/shutterstock.com

Zeehond ligt voor op schema Maarten van der Weijden

Wij mensen mogen dan wel onder de indruk zijn van Maarten van der Weijden, maar deze zeehond is dat allerminst. Hij is hard bezig de prestatie van de Olympiër uit de geschiedenisboeken te zwemmen.

In een paar dagen tijd is de zeehond van onze kust al bijna naar Duitsland gezwommen. En hoewel de zeehond zichzelf niet ten doel heeft gesteld om geld op te halen tegen kanker, staat het iedereen vrij om te doneren. Bij een bedrag boven de 5,1 miljoen euro is de zeehond zijn concurrent ook op dat vlak voorbij.

Anders dan Maarten van der Weijden heeft de zeehond geen persoonlijk begeleidingsteam. Bovendien is zijn dikke speklaag niet geschikt voor de tropische temperaturen van de afgelopen dagen. En toch blijft hij in een moordend tempo richting het oosten zwemmen. Wat moet Maarten van der Weijden zich nu klein en onbeduidend voelen.

De zeehond heeft inmiddels aangekondigd dat hij Dionne Stax zal bijten als ze bij hem in de buurt komt. Heel goed, zeehond.

 

 

Volg De Speld Sport ook op Instagram voor winnend sportnieuws


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als de zeehonde Dionne S inderdaad bijt – liefst vaker dan één keer – zal ik Monsieur d’Urinoir vragen (hij durft toch geen nee te zeggen) om een ruimhartig bedrag over te maken.

Reageer
gravatar

Overschrijven op giro 9191. Of zondag in de collecteschaal of -zak als u knopen wilt doneren. Kan ook in de collectebus van het schattige Roemeense meisje dat bij u langskomt.