Illustratedjc/wikimedia

Dit revolutionaire zelfhulpboek leert proletariërs dat het kapitalistische systeem omvergeworpen moet worden

In de eenentwintigste eeuw zoeken veel mensen de oplossingen voor hun problemen in zelfhulpboeken. Ze leren ons beter plannen, beter slapen en meer aandacht hebben voor de wereld om ons heen. De nieuwste hype in de zelfhulpwereld leert mensen om het kapitalistische systeem omver te werpen.

“Veel zelfhulpboeken zeggen dat onze problemen onze eigen schuld zijn en dat we de oplossing daarom ook bij onszelf moet zoeken”, vertelt Marije (28). Ze zoekt al jaren naar de oplossing voor haar stressproblemen. “Dit boek heeft mijn visie op de wereld volledig veranderd. Ikzelf ben niet het probleem, het probleem is de kapitalistische elite die ons uitbuit en ons dom probeert te houden. Nadat ik het boek had gelezen vroeg ik me opeens af waarom wij eigenlijk arm zijn, waarom er mensen in hoge torens op de Zuidas zitten die stinkend rijk worden van ons geld, terwijl onze eigen kinderen zullen moeten vechten om de kruimels.”

Sindsdien begrijpt Marije dat ze niet meer zou moeten mediteren, maar dat zij en haar kameraden het kapitalistische systeem omver moeten werpen. “In het boek staat dat de revolutie van onderaf moet komen, de hele burgerlijke samenleving moet vallen. Alleen dan kunnen we onszelf bevrijden. Dan zit je gewoon een stuk lekkerder in je vel.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nu de belastingbetaler het grootkapitaal wederom onderhoudt is het hoogtijd voor actie.

Mensen, noem elkaar geen mietje
We zingen nu allemaal,
Allemaal het ouwe liedje:
‘t Is de schuld van ‘t kapitaal

Reageer
gravatar

@In Cor Rectum: Nee, vroeger, toen de bb het gk nog net niet mede onderhield werd het hoog tijd. Maar nu, op dit moment, is het hoog tijd, om de door Relus genoemde redenen.

gravatar

Onze maatschappij is gebaseerd op economische groei.
De welvaart van een land is de hoeveelheid middelen per bevolkingsgrootte.
Nu is het recept immigratie om de economische groei in stand te houden, is dat niet vreemd?