Shutterstock / Alexandre Rotenberg

Buren van Groot-Brittannië bellen politie wegens knallende ruzie

Frankrijk en Ierland horen de laatste tijd wel vaker rare geluiden

De buren van Groot-Brittannië hebben gisterenavond de politie gebeld omdat in hun buurland een knallende ruzie aan de gang was.

“Het geschreeuw en gebonk was tot deze kant van het kanaal te horen”, zegt Frankrijk. “Het klonk alsof een zorgvuldig opgebouwd politiek systeem tegen de muur kapot werd gegooid. Op een gegeven moment werd er geroepen dat ze op het punt stonden de eigen economie iets aan te doen. Echt heel akelig.”

“Onze muur met Groot-Brittannië is flinterdun, we horen de laatste tijd wel vaker rare geluiden hiernaast”, legt de Ierse Republiek uit. “Natuurlijk vragen we onszelf af of het wel goed is je met andermans zaken te bemoeien, maar we zouden ook niet willen dat het straks helemaal mis gaat met Groot-Brittannië en dat wij dat hebben laten gebeuren. Dat zouden we onszelf nooit vergeven.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een vechtscheiding waarbij een mediator niets meer kan doen: Boris “Kristof” Johnson heeft zijn butler Jeremy Corbyn (een man met duidelijke Labour-sympathieën) op staande voet de zak gegeven, Theresa May verkeert sindsdien in structurele onmacht. De relatie tussen moeder Theresa en zoon Boris is dermate uit de hand gelopen dat het EU-buitengebeuren nu spreekt van “Boris the motherfucker”. Zijn wapenbroeder Michael Farage doet of hij van de UKIP geen kwaad weet. Trump heeft geen sancties afgekondigd.

gravatar

Net las ik op internet dat Boris en zijn veronderstelde (conflict)partner tóch willen trouwen, waarschijnlijk onder huwelijkse voorwaarden. De wispelturigheid van Boris die hem ooit als burgemeester van Londen kenmerkte, doet hem nu als toekomstig premier een raar figuur slaan. The perfide Albion, maar Trump is gek op hem dus wat kan hem nog tegenhouden? Maar laten we naar onszelf kijken; wij zitten ook al protest- en bewegingsloos drie schertskabinetten Rutte uit, Aan Rutte valt niet te frutte.

gravatar

Honderden jaren overstemden de klokken van de Big Ben de parlementaire ruzies, maar de klokken zwijgen; ze zijn nu in groot onderhoud en kunnen de heftige geluiden derhalve de komende tijd niet camoufleren.

Reageer
gravatar

Sterker nog; wij azen op al die multinationals, banken en andere geldmachines die naar het vasteland verhuizen. Wij garanderen ze een 0 % belastingtarief. Laat dat maar aan die ‘lot-, stock en barrel’dove Hollanders over. Read my lips: “Wij zijn geen belastingparadijs”, Rutte dixit.