entoen.nu/Studio Speld

Jenny Douwes toegevoegd aan geschiedeniscanon: ‘Meer aandacht hebben voor schaduwkanten’

Jenny Douwes is toegevoegd aan de geschiedeniscanon. De makers van de canon komen zo tegemoet aan de wens van minister Van Engelshoven om meer aandacht te hebben voor de schaduwkanten van onze geschiedenis.

“Het was inderdaad iets te veel een jubelverhaal”, bekent historicus James Kennedy. “We hebben er daarom voor gekozen om ook een venster aan Jenny Douwes te wijden. De Nederlandse geschiedenis is niet alleen maar hosanna. Het is ook Jenny Douwes.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Laat de balans echter ook weer niet doorslaan naar vooral negativiteit. Zo is er dankzij mij aan veel onrecht een einde gekomen. Daar mag nu eindelijk ook wel eens erkenning voor komen.

Reageer
gravatar

De zwarte kant van onze geschiedenis is bloedige godsdienststrijd, die in de canon onjuist tachtigjarige oorlog wordt genoemd, want die strijd duurde veel langer. Een gemene strijd van calvinisten tegen lutheranen en katholieken. Pas eeuwen later kregen de katholieken van Napoleon een deel van hun kerken terug.

De gruwelijke bezetting van de grote Brabantse steden wordt ten onrechte bevrijding genoemd. Brabant werd als gekoloniseerd wingewest (gouvernementsgebied) volledig uitgemolken.

Professor Raar bedoelt u misschien dit deel van de canon?

gravatar

Het is weer zover! Meer aandacht voor de zwarte kant van de Nederlandse geschiedenis en wie wordt toegevoegd? Juist, blank uitschot …

En dat terwijl Jerry Afriyie zo zijn best doet om als zwarte de donkere kant van de Nederlandse geschiedenis te vertegenwoordigen. Voeg hem naast Jenny toe aan onze geschiedeniscanon!

gravatar

Goed idee, Jenny Douwes staat voor onze Nederlandse normen en waarden. Zij gaat de strijd aan tegen linkse gekkies en Nederlanders met een migrantenafkomst.

PS: ik had er ook wel bij kunnen staan. 🌷🌷😉😉🌷🌷

Corrie.

Reageer
gravatar

Goed idee, Jenny Douwes staat voor bekrompen vastklampen aan kortgeleden bedachte tradities die herinneren aan een heel fout slavenverleden van Nederland en in het algemeen beledigend zijn voor negers.

Overigens ben ik van mening dat Nederland eindelijk daadkrachtiger zou moeten optreden door een hoop migranten, asielzoekers, en rondreizende criminelen uit Afrika, het Midden-Oosten en Oost-Europa een schop onder hun hol te geven of ze nooit binnen te laten.

gravatar

Je bedoelt met “jenny douwes” de openbaring van de gerechtelijke dwalingen en justitiele tweedeling, Waar Links Nederland alle ruimte bied voor verongelijkte invasieve groeperingen en de oorspronkelijke Nederlanders moeten inschikken en betalen.

Reageer
gravatar

Huub, bedoel jij met “oorspronkelijke Nederlanders” de majesteiten? De een heeft een Duitse vader en de andere een Argentijnse. Of wil jij terug naar de tijd van de Bataven?