Dotted Yeti/shutterstock.com

Stagiair bij NASA moet hele dag koffie halen en ruimteafval opruimen

Als stagiair krijg je vaak de klusjes toegewezen die niemand wil doen. Dat is bij het grootste ruimtevaartbedrijf van de wereld niet anders. Dat werd Liam (25, student luchtvaart- en ruimtetechniek) al snel duidelijk toen hij begon aan zijn stage bij NASA. Na drie maanden mag hij nog steeds alleen maar koffie halen en ruimteafval opruimen.

“Mijn dag begint met koffie halen voor al mijn collega’s en we zijn met 116 man op deze afdeling, dus dat duurt wel even. De rest van de dag ben ik alleen maar bezig met rondslingerende troep in de kosmos op te ruimen. Want dat zou een van de grootste bedreigingen zijn voor ruimtemissies de komende decennia. Tja, als je nog niet eens je eigen zooi op kunt ruimen, hoe professioneel ben je dan?”

Liam had gehoopt op een serieuze stage. “Maar wat heb ik nou gedaan al die tijd? Een beetje de toekomstige ruimtevaart veilig lopen maken. Hopelijk vind ik volgende keer wel een uitdagende stage.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gezwam in de ruimte. Pockocmoc (Roskosmos, red.) is een stuk groter. Het is het enige bedrijf waar een reisje naar het Internationaal ruimtestation ISS kan worden geboekt, zelfs door de NASA.

Reageer