shutterstock/Studio Speld

Vrouw rekende in maanden in plaats van weken en is nu al bijna twee jaar zwanger

Anniek heeft het altijd onzin gevonden om in weken te tellen, zoals alle verloskundigen en eigenlijk alle zwangere vrouwen steeds deden. Dat is haar duur komen te staan: in plaats van twintig weken is ze nu al bijna twee jaar zwanger. En ze is pas op de helft.

“Ik ben dat eerste jaar alleen maar kotsmisselijk geweest, maar toen zag je nog niks. Bij de veertiende maand kreeg ik echt een buikje. Heel bijzonder. Mensen kijken dan ook gelijk anders naar je.”

De eerste maanden vond Anniek die buik nog superleuk, maar na de achttiende maand was ze er wel klaar mee. “Als ik achter mijn bureau ging zitten kon ik niet eens meer bij het toetsenbord. Dan voel je je echt wel gehandicapt. Helemaal nu ik de komende twee jaar de bank niet meer af kan zonder tillift.”

“Maar als hij straks geboren wordt is hij bijna vier. Dus kan ik gelijk weer hele dagen gaan werken. Kinderopvang is niet te betalen. Dat is eigenlijk best wel handig, maar wel jammer dat je helemaal niets meekrijgt van die eerste vier jaar. Die eerste stapjes voel je wel. En ik heb ook het idee dat zijn tandjes al zijn doorgekomen. Maar ik ben er nog steeds niet helemaal zeker van wat zijn eerste woordje was. ‘Hmmmwpw’ ofzoiets. Het klinkt allemaal behoorlijk gedempt vanuit zo’n baarmoeder.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In bovenstaand artikel wordt uitgelegd dat de woonmarkt op slot zit en als gevolg ervan het kroost langer thuis blijft wonen. En dat allemaal dankzij het doorslaande succes die buiten met name de hoofdstad ook wel vertrutting heet.

Reageer
gravatar

Was het niet Thierry Baudet die weinige dagen geleden vond dat moeders thuis dienen blijven voor de kinderen. Het juk van hypotheek, ziektekosten en belastingaftrek dwingt nu man en vrouw (vriend en vriendin m/v) te sloven om niet in de schuldhulpverlening terecht te komen. Het is kiezen of kabelen, kinderen en huis onder water, of kinderloos en hypotheek boven water. Gelukkig zorgen nieuwe Nederlanders wél voor vergroting van de bevolking.

gravatar

Misschien een optie om via ivf een dochter van anderen te laten implanteren.
Van een Amsterdammer en Vollendammer zodat ze daar gelijk een nieuw lied kunnen bedenken en op het volgende eurovisiesongfestival over 44 jaar bij de geboorte op een of ander podium een kreet kunnen slaan als winnend lied.