SofikoS/shutterstock.com

Supermoeilijke gerechten die sowieso mislukken met knetterdure ingrediënten die je daarna nóóit meer gebruikt

‘Dit smaakt naar spijt dat je niet gewoon eten hebt besteld’

Wil jij een avondje lekker koken maar heb je geen inspiratie? Maak dan eens een supermoeilijk gerecht dat sowieso mislukt. De knetterdure ingrediënten kun je na het koken in een kastje bewaren, om te vergeten dat je ze hebt, omdat je er daarvoor überhaupt nog nooit van had gehoord. De smaak van spijt dat je niet gewoon eten bestelde, zorgt ervoor dat je het nooit meer in je hoofd haalt om een vrije avond door te brengen met koken.

Saffraan-frittata met kreeft
Frittata maken is moeilijk, kreeft is duur, saffraan is knetterduur. De perfecte combinatie van jezelf in je portemonnee raken en gefrustreerd boven het fornuis te hangen. Google zelf even het recept!

Macarons met balsamico en pindakaas
Wow dit klinkt moeilijk! Dat komt natuurlijk doordat macarons Frans zijn. Om ze een beetje fatsoenlijk te kunnen maken is het handig om eerst een patissier-opleiding te volgen. Daarna is het een kwestie van experimenteren met onmogelijke smaken. Succes ermee!

Preikoekjes van Ottolenghi
Wil je je avond verpesten én je relatie op het spel zetten? Maak dan eens de preikoekjes van Ottolenghi. Zeg hardop tegen jezelf voordat je hieraan begint: het is het helemaal waard dat ik mijn halve maandsalaris heb uitgegeven aan preikoekjes met een romig kruidensausje, daar hoeft mijn partner heus niet boos om te worden. De combinatie van prei, sjalotjes, pepers, peterselie, nog vijftig kruiden, Griekse yoghurt, zure room en een blender die je nooit meer schoon krijgt, zorgt ervoor dat je jezelf die avond lekker vroeg in slaap huilt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Martien, lieve schat,

Kan ik die supermoeilijke gerechten ook bestellen bij een bezorgdienst? En zo ja, welke?

p.s. Ik ben een werkende moeder.

Reageer
gravatar

Bedankt voor waarschuwing, Martine. Ik kook morgen weer gewoon prei met ham en kaas, macaroni met Italiaanse saus uit een fles van Lidl. Nogmaals bedankt.

Reageer