Photographee.eu/shutterstock.com

Groep expats switcht naar Nederlands omdat er ook een Nederlander bij komt zitten

Expats Emily, Meera, Salman, Rashid en Frederico koken en eten elke donderdagavond samen. Vanavond zijn ze bij Salman thuis, en hij heeft een Nederlandse collega over de vloer. Daarom heeft de groep afgesproken om de hele avond Nederlands met elkaar te praten, ook als ze het niet tegen Salmans collega Dirk hebben. “Wel zo beleefd.”

“In het Engels kunnen we ons beter uitdrukken, maar het is een kleine moeite om even over te schakelen naar het Nederlands. Natuurlijk spreken we Nederlands, we wonen hier al jaren. Waarom zouden we de taal niet spreken? Doe niet zo gek.”

Dirk vindt het wel jammer dat hij op deze manier niet de kans krijgt om zijn Engels te verbeteren. “Elke keer als ik bij een groep expats aanschuif beginnen ze direct in het Nederlands te praten, omdat ze horen dat Engels niet mijn moedertaal is. Ik weet dat ze het uit beleefdheid doen, maar zo wordt het natuurlijk nooit wat met mijn Engels.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Je kunt natuurlijk zo wel snappen dat er soms grote verschillen in ontwikkeling zijn bij het vinden van een partner en dat bij de minst ontwikkelden dat nog steeds het makkelijkst is omdat ze de norm zijn. Meer ontwikkelden passen zich hieraan doorgaans aan, en zo krijg je de gênante toestanden waarbij iedere intellectualiteit doodvalt.

gravatar

In het verleden was het de norm je vrouw als kind te behandelen. Ze wist niet veel. Je beschermde haar. In reactie hierop zoekt de moderne vrouw een zo minderwaardig mogelijke partner.

gravatar

Op een roodharige Ierse jongedame na spreken de andere aanwezige buitenlanders alleen gebroken Engels oftewel Koeterwaals, en een beter verstaanbaar soort Nederlands. Ze komen uit Spanje, Slovenië, twee uit Japan, Rusland, Iran, China en Opper-Volta, plus natuurlijk Dirk – een geboren en getogen Amsterdammer, die gebroken Nederlands spreekt.

Reageer
gravatar

Het is wat hè?
Die arme Speld-jongens en -meisjes die de hele dag op Shutterstock naar een leuk plaatje zoeken om er een leuk verhaaltje bij te kunnen schrijven.

gravatar

En daar nog veel populariteit en advertentie-inkomsten mee genereren ook. En dat allemaal van mijn belastinggeld. Terwijl ik dit land opbouw.