Photographee.eu/shutterstock.com

Groep expats switcht naar Nederlands omdat er ook een Nederlander bij komt zitten

Expats Emily, Meera, Salman, Rashid en Frederico koken en eten elke donderdagavond samen. Vanavond zijn ze bij Salman thuis, en hij heeft een Nederlandse collega over de vloer. Daarom heeft de groep a
Word nu Vage Kennis voor onbeperkte toegang. Of registreer je als gast. Log hier in als je al Vage Kennis bent.

Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Je kunt natuurlijk zo wel snappen dat er soms grote verschillen in ontwikkeling zijn bij het vinden van een partner en dat bij de minst ontwikkelden dat nog steeds het makkelijkst is omdat ze de norm zijn. Meer ontwikkelden passen zich hieraan doorgaans aan, en zo krijg je de gênante toestanden waarbij iedere intellectualiteit doodvalt.

gravatar

In het verleden was het de norm je vrouw als kind te behandelen. Ze wist niet veel. Je beschermde haar. In reactie hierop zoekt de moderne vrouw een zo minderwaardig mogelijke partner.

gravatar

Op een roodharige Ierse jongedame na spreken de andere aanwezige buitenlanders alleen gebroken Engels oftewel Koeterwaals, en een beter verstaanbaar soort Nederlands. Ze komen uit Spanje, Slovenië, twee uit Japan, Rusland, Iran, China en Opper-Volta, plus natuurlijk Dirk – een geboren en getogen Amsterdammer, die gebroken Nederlands spreekt.

Reageer
gravatar

Het is wat hè?
Die arme Speld-jongens en -meisjes die de hele dag op Shutterstock naar een leuk plaatje zoeken om er een leuk verhaaltje bij te kunnen schrijven.

gravatar

En daar nog veel populariteit en advertentie-inkomsten mee genereren ook. En dat allemaal van mijn belastinggeld. Terwijl ik dit land opbouw.