DWDD / YT

Nederlanders kunnen vrijwillig extra belasting betalen voor topinkomen Van Nieuwkerk

Staatssecretaris komt BNNVARA tegemoet

Wie Matthijs van Nieuwkerk wil behouden voor de publieke omroep, kan op vrijwillige basis extra belasting betalen. Op die manier wil het kabinet tegemoetkomen aan de wens van BNNVARA om de presentator een topinkomen te blijven betalen.

Staatssecretaris Menno Snel (Financiën) denkt graag mee met mediadirecteur Gert-Jan Hox van de omroep, die pleitte voor een uitzonderingspositie voor Van Nieuwkerk: “Als belastingbetalers inderdaad vinden dat deze presentator niet naar de commerciëlen mag vertrekken, dan krijgen zij de mogelijkheid om een bedrag toe te voegen aan hun aanslag 2018. Zodra het gewenste inkomen van Van Nieuwkerk is bereikt, zullen wij dat aan BNNVARA laten weten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ben altijd al voor directe belastingen geweest. Mijn IB niet naar duurzame frisseluchtkastelen, kunstsubsidies of de vegetarische industrie, maar vóór de keuze om het direct naar complete asfalt-tering van NL, polynationals, onderbegrote ICT-ngo’s, woekerpolisverkopers en bijvoorbeeld plofstallen te laten stromen.

Reageer
gravatar

zullen we dat dan ook maar gelijk doen met het koninklijk inkomen van de Oranjes ! dan kunnen de Nederlanders die groot voorstander van de koninklijke familie zijn een extra duit in het zakje doen !

Reageer
gravatar

Keek toch al niet meer. Iedere keer dezelfde smoelen, dezelfde “gein”, dezelfde linkse lulkoek, dezelfde linkse zakkenvullerij. Enneuh mogen Jinek met d’r leuke truitjes en Paauw met z’n zalvende mondje en gevouwen, gereformeerde vingertjes gelijk overstappen naar SBS 9 of RTL 12. Zijn we gelijk ook van die zooi af.

Reageer
gravatar

Precies, we maken er een rechtse kerk van, gelijk het parlement. Dictatuur is prima, als het maar de goede dictatuur is!

gravatar

Belachelijk: elk inkomen heeft eenzelfde basis. Alles daarboven? Daar wordt ook gewoon naar tato belasting voor betaald

Reageer
gravatar

Dit kunt u bewerkstelligen door de belastingaangifte zodanig in te vullen dat u geld terug krijgt ipv moet betalen.

Er zijn diverse accountants die dit voor u kunnen regelen, echter de meesten daarvan zijn momenteel bezig met de aangiften van de heren en dames politici. Even wachten dus.

gravatar

Dus op 2 mei doet men een oproep om een bedrag toe te voegen aan de aangifte over 2018.

En wanneer moest die aangifte binnen zijn/ Niet bij voorkeur maar echt de uiterste datum?

Juist ja. 1 mei.

Briljant weer hoor!

Dus wie gaat er nu al die extra bedragen mislopen? jawel…

Reageer
gravatar

Voorbeeldbrief aan de fiscus voor Nederlanderse belastingbetalers die nooit televisiekijken.

Geachte belastinginspecteur,
(Indien bekend hier zijn/haar naam invullen.)

Ik verklaar hierbij naar eer en geweten(*) dat ik in het afgelopen belastingjaar geen gebruik heb gemaakt van de faciliteiten van de publieke omroep met betrekking tot de televisieomroep(**). Derhalve verzoek ik u de dienaangaande aftrekpost op mij van toepassing te beschouwen

Hoogachtend,

(hier uw naam invullen)

p.s. Wilt u mij op de hoogte stellen van de omvang van de desbetreffende aftrekpost, daar u zulks evenmin heeft vermeld op Belastingdienst.nl.

(*) Gelovigen dienen hier in te vullen: met mijn hand op de Bijbel
(**) Indien van toepassing ook radio-omroep vermelden.

Reageer
gravatar

Geachte Wopke Hoekstra,

Ik verklaar hierbij met mijn hand op de Bijbel dat ik in het afgelopen belastingjaar geen gebruik heb gemaakt van de faciliteiten van de publieke omroep.

Derhalve verzoek ik u de dienaangaande aftrekpost op mij van toepassing te beschouwen

Hoogachtend,

🌷 Corrie van Hiernaast.🌷

gravatar

Zoals algemeen bekend is, is Matthijs geen woordvoerder van welke kerk, moskee, tempel noch synagoge dan ook. Integendeel, hij is de paus van BNNVARA.

gravatar

Laat die auitoqueuelezer maar lekker vertrekken naar de commerciëlen. Ik heb al jaren genoeg van elke avond de zelfde inteeltkliek te zien.
En bij het zappen bereik ik de commerciëlen toch niet, die staan achteraan, na de turkse- sportkanalen.

Reageer