NOS/YT

Constructieve moslimterroristen willen met aanslagen Sri Lanka laten zien hoe je islamofobie kunt stoppen

Hoe kunnen we een eind maken aan islamofobie? Met die vraag worstelen veel mensen sinds de aanslag van een rechtse extremist op een moskee in Nieuw-Zeeland. Constructieve moslimterroristen in Sri Lanka denken het antwoord te hebben gevonden: bloedige vergeldingsaanslagen.

Mohammed Zaharan, leider van terreurgroep National Thowheeth Jama’ath: “Er is de samenleving veel angst en haat ten opzichte van moslims. We hebben in Christchurch gezien tot wat voor gruwelen dat kan leiden. Dat moet stoppen. En dat kan ook. Door ruim tienduizend kilometer verderop onschuldige mensen in hotels en kerken af te slachten geven we een krachtig signaal af dat je met haat niets bereikt.”

Erwin van Gennip uit Oud Gastel zegt dat zijn ogen zijn geopend door de aanslagen in Sri Lanka: “Tot voor kort was ik heel kritisch over de islam, maar nu begrijp ik dat ik ernaast zat.” Hij vindt het knap dat terroristen erin zijn geslaagd zijn mening te veranderen: “Dat gaat bij mij niet zo makkelijk. Wat dat betreft hebben die aanslagen wel impact gehad.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat een bekrompen manier van denken.

Waarom kiezen?
Ik zou zeggen, niet óf/óf, maar én/én, tenminste als je zekerheid wilt.

gravatar

”Beste mevrouw Corrie, u bedoelt wellicht Allahu Akbar oftewel Allah is de Grootste. ik ben verheugd dat u het dus met mij eens bent.”