Studio Speld

Nederlanders voelen zich steeds onveiliger in buurtapps

‘Ik durf mijn telefoon niet meer te openen’

Het verbale geweld in buurtapps is de laatste jaren behoorlijk toegenomen. Veel mensen durven daarom zich daarom niet meer in de groepsapp met hun buurtgenoten te vertonen. “Je voelt je gewoon echt niet veilig in zo’n app”, zegt Gijs Trever (34), die net als vele andere Nederlanders vorig jaar in een buurtapp terecht kwam. “Een verkeerd woord, een foto waarbij je net een beetje verkeerd in de camera kijkt en je hebt meteen mot. Ik durf mijn telefoon soms niet eens meer te openen.”

Uit de app stappen is voor Gijs geen optie. “Ik hoorde dat Sven een paar weken geleden uit de app was gestapt, en de volgende dag waren direct zijn banden lekgestoken. Deze mensen zijn bloedserieus.” Het zou volgens Gijs goed zijn als er meer controle was. “Gewoon, een groepje mensen die in de gaten houdt of het wel oké is wat er op zo’n app gebeurt. Of er geen rare figuren zijn die mensen een onveilig gevoel geven.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De ontwerper van de berichten ter ondersteuning van het artikel, heeft een reusachtig grote fout gemaakt:. Emotionele gezichtjes en prullerige figuurtjes die bedoeld zijn om op onbenullige wijze de tekst kracht bij te zetten, ontbreken.

Reageer
gravatar

Ik woon in een gezellige en ouderwets sociale buurt. We sturen elkaar geen berichtjes van hooguit drie zinnetjes. Wij gaan meestal via de achterdeur bij elkaar op bezoek. Maar via via heb ik pas gehoord, dat we beschouwd worden als achterlijke linkse gekkies die niet in deze tijd thuis zouden horen.

Reageer
gravatar

Integendeel! Dit is Vroeger. Zonder Vreemden. Met de Heer die over ons waakte.

Ach, konden wij de klok maar terugdraaien!
Ik zal voor ons bidden.

Vrouwlief, staat het eten al klaar?

gravatar

Wat is die Claudia voor een slet dan. Als ze ballen had dan nam ze die twee gastjes mee naar binnen en leerde ze hen een lesje. Maar nee, deze luie, linkse teef is nog te bedonderd om er iets aan te doen en wil ze lekker op straat laten staan onder het mom ‘ze doen toch niets verkeerds’. De snol.

Reageer
gravatar

Ik sprak vandaag een zwerver die ik een hart onder de riem stak. Ik vertelde de man, die nog twijfelde over zijn bestaan, van het eindeloze gedoe met de buren waardoor iedereen zo hard werkt om een eigen vrijstaande bungalow te kunnen betalen die de heersende moraal verder voortzet en consolideert tot op het punt van onderdrukking en slavernij, en dat er aan het zwerversbestaan zeker een rationele kant zit die wordt onderschat.