Studio Speld / Shutterstock

Amstel Gold Race wil koers spectaculairder maken met glasscherfstroken

"Overal bloed, het wordt fantastisch!"

De Amstel Gold Race gaat mogelijk een spectaculairder verloop kennen. Op 21 april moeten de renners namelijk glasscherfstroken trotseren. In het parcours zijn vijf stroken met kapotte bierflesjes opgenomen die samen een lengte van 13,2 kilometer hebben.

Koersdirecteur Leo van Vliet denkt dat spektakel gegarandeerd is: “We gaan een koers zien zoals je die nog nooit hebt gezien. Lekke banden, valpartijen, opvliegende glasscherven, overal bloed. Het wordt fantastisch! Vooral bij de strook die in de afdaling van de Keutenberg ligt, verwacht ik geweldige beelden.”

Studentenverenigingen in Maastricht beginnen komende week al met bier drinken op de hiervoor aangewezen stroken op het parcours. Van Vliet verwacht dat zij ruim voor 21 april genoeg hebben gedronken om alle stroken te vullen. “Kratten mogen ze ook lekker laten liggen”, aldus Van Vliet.

Volgens insiders is het nieuwe parcours op het lijf geschreven van Mathieu van der Poel. NOS-commentator Maarten Ducrot: “Die heeft echt wel voor hetere vuren gestaan met al zijn ervaring in het veldrijden.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *