Studio Speld/shutterstock.com

Nederland wil continent koloniseren om studie Nederlands te redden

De studie Nederlands wordt al langere tijd met uitsterven bedreigd. De Nederlandse overheid gaat daarom de mogelijkheden onderzoeken om een continent te koloniseren. Hiermee moet het tij gekeerd worden voor de kwijnende opleiding Neerlandistiek.

“Hoe meer mensen de taal spreken, hoe beter”, legt Rutte uit. “Kijk: de opleidingen Engels en Spaans hebben elk jaar nog gewoon voldoende inschrijvingen. Niet omdat het zulke mooie talen zijn, maar omdat de Spanjaarden en Engelsen een paar eeuwen geleden flink de handen uit de mouwen hebben gestoken en Afrika en Amerika hebben veroverd.”

“Natuurlijk was er sprake van wat nevenschade”, vervolgt de minister-president, “maar de studies Engels en Spaans plukken nu nog steeds de vruchten van de zestiende eeuwse expansiedrift. Kijk maar naar al die mensen die moeiteloos een cerveza kunnen bestellen in Madrid. Uiteindelijk was het de investering dubbel en dwars waard.”

Rutte gaat komende week in overleg met de andere coalitiepartijen om te bepalen welke continenten in aanmerking komen voor kolonisatie. “We moeten de voor en tegens van elk continent heel secuur tegen elkaar afwegen. Azië ligt voor de hand omdat je dan meteen een paar miljard Chinezen hebt die op de universiteit van Peking de vertelstructuur van Karel ende Elegast kunnen ontleden.”

“Maar,” benadrukt Rutte, “Australië is natuurlijk een stuk aantrekkelijk om te veroveren omdat het daar meestal lekker weer is. We houden alle opties open. We komen er wel uit. Morgen gaan we met het kabinet naar het Scheepvaartmuseum om alvast in de stemming te komen.”

CDA-leider Sybrand Buma is alvast groot voorstander van het plan. Het mag van hem zelfs nog wel wat ambitieuzer: “Wat mij betreft koloniseren we Azië, Australië en een derde continent naar keuze.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een grote fout is dat na het binnenvaren van Chatham (in het Engelse graafschap Kent, red.) via de Theems voortvarend doorgezet had moeten worden.

Een reuzegrote blamage was de verkoop van Nieuw Amsterdam aan de Engelsen..

De grootste fout is het niet tijdig opruimen van de molshoop waar het paard van Willem (de derde) Hendrik van Oranje, King of England and Scotland over struikelde.

Als men toen in staat was geweest om betere en snellere besluiten te nemen dan Mark Rutte nu, zou heel de wereld thans Nederlands spreken, schrijven en zingen.

Reageer
gravatar

Nu Engeland toen onder dreigt te gaan, ligt hier natuurlijk zoals altijd weer een kans voor Nederland. Hoewel ze in het verleden altijd op het verkeerde paard gewed hebben, hetgeen ze nog steeds in het hier en nu moeten bestrijden.