runzelkorn/shutterstock.com

Ben ik misselijk omdat ik te veel heb gegeten of omdat ik walg van hoeveel ik naar binnen heb gewerkt?

Heb je na het eten tijdens een serie per ongeluk een heel pak boterkoeken, een maxiverpakking M&Ms en een zak chips naar binnen gewerkt? Dan is het daarna soms moeilijk om te weten waardoor je precies misselijk bent, en dat is vervelend. Komt dat omdat je te veel hebt gegeten of omdat je walgt van hoeveel je naar binnen hebt gewerkt? Met deze criteria kom je erachter.

Heb je zout en zoet afgewisseld?
Na chips kun je over op biggetjes en na snoepjes weer op kaassticks, een bekende methode om te kunnen blijven eten. Als je dat netjes hebt gedaan, walg je nu waarschijnlijk gewoon van het langzaam indalende besef van hoe veel je naar binnen hebt gestouwd.

Wat doet meer pijn: je tanden of je kaken?
Als je tanden vooral pijn doen heb je waarschijnlijk te veel zoete troep lopen vreten. Je misselijkheid komt dan van de diepzittende afkeer van jezelf door de slechte keuzes die je steeds maakt. Doen je kaken pijn van het kauwen, dan heb je alleen veel te veel lopen schransen.

Doorgaan of stoppen?
Stoppen? Dan heb je alleen onbewust wat meer gegeten dan de aangeraden 80% procent van je maaginhoud, wat je nu beseft en wat je tot het verstandige besluit brengt om het eten voorlopig even te staken.

Doorgaan, want nu maakt het allemaal toch niet meer uit? Als je tot de conclusie komt dat deze dag toch verloren is en je dat zomerlichaam nu definitief niet meer gaat krijgen en je dus net zo goed door kunt gaan, is de walging waarschijnlijk gefundeerd op de shitload aan troep die je naar binnen hebt geschoven.

Heb je je in de afgelopen week nog 6 keer zo gevoeld?
Ja dan ben je dus misselijk van hoe zwaar keer op keer falen op de maag ligt. Tip: deze misselijkheid is de volgende ochtend vaak nog niet over, maar die kun je ‘s avonds wel weer verdringen met heel veel chocola. Want daar word je blij van.

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Aïda, een grote pluim van mij.
Eindelijk een redacteur die met eigen ervaring preekt en het zelfs heeft aangedurfd om zich te laten fotograferen tijdens het liggend schrokken voor de televisie.
Aïda, nogmaals bravo!

Reageer
gravatar

Een dame met principes! Ik had haar aangeboden om de kosten van de fotograaf te vergoeden, als ze een geopend blikje Heineken duidelijk zichtbaar in de hand had genomen.

Ze accepteerde ook niet het lucratieve aanbod van een collega van mij om samen met de wereldberoemde cowboy een Marlboro-filter te roken op de divan.
Daarvoor moet je toch wel erg sterk in je schoenen staan!